Kaminsky je promašio šut za pobjedu

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/shutterstock Editorial/profimedia
TALIJANI BOLJI

Partizan imao tricu za pobjedu, ali je pao na domaćem terenu, navijači ludi zbog sudačkih odluka

Virtus Bologna ima odličnu sezonu te je trenutno na drugom mjestu euroligaške tablice
Piše: Vito TomasObjavljeno: 28. prosinac 2023. 22:42

U 17. kolu Eurolige košarkaši Partizana poraženi su u uzbudljivoj utakmici sa 75:77 od Virtus Bologne. U izuzetno napetom susretu u kojem su obje momčadi imale uspone i padove, Talijani su se u konačnici pokazali iskusnijima i koncentriranijima. Bila je to posljednja utakmica Partizana na domaćem parketu u ovoj kalendarskoj godini.

Domaćini su slabije ušli u susret te je gostujuća ekipa prvu četvrtinu pobijedila s 23:18. U nastavku se Partizan budi te druga i treća četvrtina završavaju u egalu, a u tom razdoblju istakle su se obrane obje momčadi. Do kraja susreta Partizan je ubacio u veću brzinu i svim silama pokušao doći do izjednačenja, no najbliže do čega su došli je zaostatak od jedan razlike pri rezultatu 68:69. U uzbudljivoj završnici bolje se snašla ekipa Virtusa, a Kaminsky je za Partizan tri sekunde prije kraja promašio je tricu za pobjedu.

Goste su do pobjede predvodili Lundberg i Belinelli sa 16, odnosno 14 poena. U redovima crno-bijelih najbolji pojedinac bio je Nunnally s 19 poena, četiri skoka i šest asistencija, dok je Jaramaz ubacio 12 poena. Virtus ima fantastičnu sezonu te zauzima drugo mjesto na euroligaškoj tablici dok je Partizan sada deseti.

Nakon utakmice navijača Partizana bili su vrlo razočarani, ponajviše promašenim šutom u zadnjem napadu, no i odlukama sudaca koje su po mišljenju mnogih presudile utakmicu u korist Talijana. Ipak, prije početka utakmice vidjeli smo predivnu gestu domaćih navijača. U isti mah je tisuće navijača s tribina zasulo parket s tisućama plišanaca i dječjih igračaka koje će biti donirane djeci u dobrotvorne svrhe.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 05:24