Kevin Punter (Partizan)

 900/cordon Press/imago Sportfotodienst/profimedia
POTPUNA KONFUZIJA

Partizan je uništio Madriđane, a već je pred ispadanjem?! Čeka se odluka Eurolige koja bi ih mogla dotući

Malo je nedostajalo da Real dobije drugu utakmicu, jer Partizan s jednim igračem ne bi mogao nastaviti
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. travanj 2023. 12:23

Partizan vodi protiv Real Madrida 2:0 u četvrtfinalu Eurolige, ali realno je već ispao. Naime, bude li se Euroliga držala propozicija te adekvatno kaznila igrače koji su sudjelovali u tučnjavi, momčad Željka Obradovića bit će toliko osakaćena da neće imati nikakvih šansi protiv Real Madrida u sljedeće tri utakmice.

Pravilnik kaže da igrač koji je na terenu udario suparničkog igrača mora biti kažnjen s najmanje tri utakmice zabrane igranja, a kazna mu može trajati i do šest godina. Partizan će tako na najmanje tri utakmice ostati bez najboljeg igrača Kevina Puntera, drugog najboljeg Mathiasa Lessorta, te iznimno važnog Dantea Exuma, koji je usput u tučnjavi i ozlijeđen. Ostat će i bez još nekoliko njih koji su udarali igrače Reala.

Ostat će i Real Madrid bez Guerschona Yabuselea, te Gabriela Decka, ali njih Real može bez većih problema nadomjestiti. Real ima i daleko dužu klupu od Partizana.

Naravno da tek treba pričekati službene odluke, ali ne može si Euroliga dozvoliti da takva tučnjava ne bude primjereno kažnjena za sve koji su u njoj sudjelovali.

Također je i pitanje gdje će Real igrati petu utakmicu ako do nje dođe, jer bi mu i dvorana trebala biti suspendirana, ili barem ispražnjena po pitanju navijača.

Naravno da su u Partizanu konsternirani zbog svega što se dogodilo u Madridu. Međutim, sami su krivi što nisu uspjeli obuzdati emocije u trenucima kada je utakmica već bila gotova, nego su postali sudionici najveće tučnjave ikad viđene posebno na europskim parketima, a i ne možemo se sjetiti utakmice koja nije bila završena.

A malo je nedostajalo i da Real dobije utakmicu, premda je gubio 15 razlike 100 sekundi prije kraja. Naime, Sergio Llull nije bio isključen - premda je od njegovog grubog prekršaja krenuo kompletan kaos, kao što nije bio isključen Vincent Poirier, ali on je već imao pet prekršaja. Da nije, mogao bi igrati, jer za nastavak utakmice momčad treba imati barem dva igrača. Kako Partizanu nije bio isključen samo Zach Leday, Partizan ne bi mogao nastaviti utakmicu, jer Leday ne bi imao kome dodati loptu kod izvođenja. U takvim okolnostima utakmicu s rezultatom 2:0 dobila momčad koja je imala (najmanje) dva raspoloživa igrača...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:33