JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
DRUGA STRANA MEDALJE

Potez beogradskog kluba u Litvi je razbjesnio mnoge, ali oduševio dvostrukog osvajača svjetskog srebra

Odbijanje košarkaša Crvene zvezde da ne drže transparent u bojama ukrajinske zastave izazvao je brojne reakcije
Piše: SNObjavljeno: 05. travanj 2022. 15:45

U Kaunasu uoči euroligaškog okršaja igrači beogradskog kluba nisu željeli držati spomenutu zastavu kao znak podrške Ukrajini u ratu s Rusijom, a takav je potez naišao na osudu tribina i izazvao salve zvižduka i brojnih komentara na društvenim mrežama.

O cijeloj se priči oglasio i bivši ruski košarkaš Vitalij Nosov, osvajač srebra s ruskom reprezentacijom na svjetskim prvenstvima 1994. i 1998. godine.

Trenutak kad su igrači Crvene zvezde odbili držati transparent u bojama ukrajinske zastave pogledajte OVDJE.

"Srbi će uvijek biti uz Rusiju. I veliko hvala igračima Crvene zvezde koji nisu pratili smjernice 'divnih' organizatora. U svakom slučaju, politika se ne bi trebala ticati košarkaša. Oni nisu odgovorni za odluke koje donose državne vlasti. Svi znaju da sport treba biti izvan politike, ali sada je sve otišlo predaleko i ljudi pate", rekao je Nosov.

Posebno ga boli tretman koji imaju ruski sportaši od početka invazije na Ukrajinu.

"Ovo što se sada radi Rusiji je više od zla i nitko ne želi čuti naše argumente. Šarunas Jasikevičius je loše govorio o Rusiji i rekao da ne želi vidjeti naše klubove u Euroligi. Poslije tih riječi on za mene više ne postoji."

Prisjetio se i nekadašnjeg života u bivšem SSSR-u.

"Bili smo jedan narod i živjeli smo svi zajedno. Sjećam se da sam se 1984. godine iznenadio kad sam čuo da je Arvydas Sabonis Litavac", zaključio je Nosov.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 10:21