Šarunas Jasikevičius 

 MURAT SENGUL Anadolu Agency Via Afp
SKANDAL U ISTANBULU

Šaras Jasikevičius vrijeđao Tomislava Mijatovića, Ergin Ataman traži ispriku

Trener Barcelone nakon poraza optužio stožer Efesa za snimanje treninga
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. studeni 2022. 06:53

Teško se sjetiti utakmice koju je Šarunas Jasikevičius, nekada najbolji playmaker Europe, danas jedan od najboljih europskih trenera izgubio, a da problem nije potražio daleko od sebe. Bilo je tako i Istanbulu u četvrtak navečer. Efes, iako još uvijek igra bez Shanea Larkina (zagrijavao se za utakmicu, ali nije ulazio u igru), svladao je Barcelonu sa 96:86, a čim je sirene označila kraj utakmice, litavski se trener zaletio do Tomislava Mijatovića, Hrvata koji već 13. sezonu asistira u turskom gigantu i sasuo mu more psovki u lice.

Mijatović je ostao zatečen, svi koji ga poznaju lako će shvatiti koliko ga je ispad Jasikevičiusa šokirao, jer u svijetu košarke nije lako pronaći pristojnijeg čovjeka nego je to Tomislav Mijatović.

O čemu se radilo? U svojoj frustriranoj glavi, Jasikevičius nije mogao podnijeti način na koji se Efes spremio za Barcu, pa je zaključio da je - Efes snimao posljednji trening Barcelone u Istanbulu te je tako znao što će Barcelona igrati.

Ergin Ataman, prvi trener Efesa, naravno nije ostao dužan Jasikevičiusu i ovo se doima kao početak otvorenog rata, a Ataman je već dokazao kako se u takvim okolnostima prilično dobro snalazi. Šaras mu je došao - ako želite narodski - na volej.

- Ako Šaras može dokazati da smo mu snimali trening, ja ću odmah dati otkaz na mjesto trenera u Efesu! Međutim, ako to ne može dokazati, onda se mora ispričati za svoje ponašanje prema mom pomoćnom treneru, prestati raditi takve stvari i dati ostavku na svoje mjesto u udruženju euroligaških trenera!

Inače, Šaras je bio u jednom od onih svojih dana, jer je još tijekom utakmice potjerao u svlačionicu srpskog reprezentativca Nikolu Kalinića. Nije bio zadovoljan obranom Kalinića, posvađali su se na klupi i Jasikevičius ga je potjerao kao nekog juniora s klupe. Kasnije je novinarima objasnio:

- Kalinić nije pokazao poštovanje prema svojoj momčadi i taj ćemo problem riješiti interno.

Ne bi bilo loše za sve da Šarunas Jasikevičius svoje probleme krene rješavati interno. U razgovoru s psihologom. (tp)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. srpanj 2024 02:01