Marcus Slaughter za vrijeme proslave naslova prvaka s Realom

 Senhan Bolelli/afp/profimedia
KRIVOTVORIO PUTOVNICU

Skandal u Španjolskoj, Realu prijeti oduzimanje titula. Izdan je nalog za uhićenje bivšeg igrača

Marcus Slaughter je igrao za košarkaški klub iz Madrida s putovnicom Ekvatorijalne Gvineje
Piše: SNObjavljeno: 09. listopad 2024. 14:20

Madridskom Realu bi mogli biti oduzeti naslov prvaka Španjolske i osvajača Kraljevskog kupa 2015. godine i to sve zbog slučaja s Marcusom Slaughterom protiv kojega je dignut nalog za hapšenje zbog krivotvorenja putovnice.

Slaughtera se optužuje da je igrao s krivotvorenom putovnicom Ekvatorijalne Gvineje te tako nije ušao u kvotu od dvojice igrača izvan Europske unije koji su tada mogli igrati u španjolskim košarkaškim natjecanjima. Državljani 78 afričkih zemalja tada su bili izuzeti od tog pravila zbog posebne uredbe koje je donijela Europska unija.

Problem sa Slaughterom je činjenica da je broj njegove putovnice bio isti kao onaj Andyja Panka, još jednog košarkaša koji je tada igrao za Fuenlabradu.

Zbog svega je izdan nalog za njihovo hapšenje, a kao posljedica cijele priče Realu bi mogle biti oduzete dvije titule, prvenstvena i ona u Kupu. Naime, Slaughter je automatski spadao pod kvotu dva igrača van Europske unije, a Real je tada kao takve registrirao Facunda Campazza i Gustava Ayóna.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. listopad 2024 14:20