Facundo Campazzo

 ABA LIGA
SUSPENZIJA

Šok u Beogradu - veliku zvijezdu platili 1,8 milijuna eura po sezoni, a ona ne može igrati do ožujka

Facundo Campazzo će do početka ožujka igrati samo u regionalnoj ABA ligi.
Piše: SNObjavljeno: 04. siječanj 2023. 13:59

Crvena zvezda je šokirala svijet europske košarke kada je u prosincu objavila dolazak Facunda Campazza. Ovaj Argentinac je dvije sezone proveo u NBA ligi, a prije toga je bio u Realu s kojim je dva puta osvojio Euroligu i na glasu je kao jedan od najboljih playmakera koji je igrao u Europi posljednjih godina. Real se nadao da će se Campazzo vratiti u njihove redove, ali Zvezda mu je ponudila nevjerojatnih 1,8 milijuna eura po sezoni te se on odlučio za dolazak u Beograd.

No, danas je došla vijest kako Campazzo neće moći zaigrati u euroligaškim Zvezdinim utakmicama sve do početka ožujka. Naime, Euroliga je suspendirala beogradski klub, odnosno zabranila im potpisivanje novih igrača do 28. veljače, a dobili su i novčanu kaznu u iznosu od 25 tisuća eura.

Euroliga je tu kaznu zbog određenih dugovanja igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i zbog izdavanja netočnih i nepreciznih informacija, koje su dozvolile klubu da funkcionira usprkos neregularnoj financijskoj situaciji. U obzir su navodno uzeti i prethodni slučajevi jer je klub bio kažnjavan još dva puta u prethodnim godinama.

Zanimljivo je da je Euroliga potvrdila kako je Zvezda podmirila sva prethodna dugovanja, ali je kazna svejedno stigla.

"Drago nam je da su dugovi izmireni, ali je važno da Crvena zvezda pokaže posvećenost ka poštovanju svim pravilima u budućnosti, a vjerujem da će tako biti, sudeći po razgovorima koje smo obavili s klubom", rekao je izvršni direktor Eurolige Marshall Glickman koji je dodao:

"Ovo je razočarenje za nas jer uvijek želimo najbolje igrače na terenu. Ipak, moramo da se pobrinemo da sve momčadi poštuju ista pravila."

Ako Crvena zvezda uspije registrirati Campazza nakon isteka kazne, on će moći nastupiti u posljednjih devet kola regularnog dijela Eurolige te eventualnom doigravanju. Zvezda je trenutno deseta na tablici s omjerom 8-8, a isti broj pobjeda i poraza ima i Efes koji je na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u četvrtfinale.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 22:24