Aleksandar Vučić

 MILOS MISKOV Anadolu Agency Via Afp
NOVI ZAPLET

Španjolci: Partizanu zbog intervencije Aleksandra Vučića propao jedan od najvećih transfera u povijesti?!

Osim epizoda u Real Madridu i Barceloni, pet sezona odigrao je i u NBA ligi
Piše: SNObjavljeno: 21. srpanj 2023. 21:19

Još nije poznato gdje će prošlogodišnji MVP Eurolige nastaviti karijeru. Nikola Mirotić napustit će Barcelonu nakon četiri godine, a, prema napisima prethodnih tjedana, bivši reprezentativac Španjolske imao je usmeni dogovor s Partizanom. Međutim, prema informacijama Mundo Deportiva, transfer se zakomplicirao nakon navodne intervencije predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, a košarkaš se tada našao pod velikim pritiskom.

image

Nikola Mirotić

IRINA R. HIPOLITO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Kako navode Španjolci, Vučić je veliki navijač Crvene zvezde, a s obzirom na to kako je Mirotić bio i na popisu njihovih želja za novu sezonu, u operaciju se navodno umiješao i sam predsjednik države. Rođeni Crnogorac, koji je nastupao za Španjolsku, sada se povezuje s odlaskom u Panathinaikos, a zainteresirana je i Olimpia Milano, kao i Olympiacos. Partizanu bi tako, prema svemu sudeći, mogao propasti jedan od najvećih transfera u klupskoj povijesti.

Mirotić je, osim epizoda u Real Madridu i Barceloni, proveo i pet sezona u NBA ligi, gdje je nosio dresove Chicago Bullsa, New Orleans Pelicansa i Milwaukee Bucksa. Sa Španjolskom je osvojio broncu na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 15:13