JAVIER SORIANO Afp
NAKON VELIKOG TRIJUMFA

Španjolci se klanjaju Hrvatu: ‘Spektakularno, Super Mario je majstor za prljave poslove, kakva evolucija‘

Real je preko najljućeg rivala stigao do Final Foura Eurolige, a ključ pobjede bio je naš košarkaš
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 20. svibanj 2023. 08:44

Košarkaši Reala i Olympiacosa izborili su završnicu Final Foura Eurolige. Madridski sastav stigao je do finala 78:66 pobjedom nad ljutim rivalom Barcelonom, dok su Grci savladali Monaco sa 76:62. Španjolski mediji mnogo su pisali o El Clasicu, a pritom se učestalo spominjalo samo jedno ime - Mario Hezonja.

Hrvatski košarkaš oduševio je španjolsku kritiku, protiv svog bivšeg kluba zabio je 14 poena i tomu dodao devet skokova te dvije ukradene lopte.

"Hezonja je Super Mario u ovom El Clasicu. Osim što mu je nedostajao samo jedan skok da postigne double-double učinak, odigrao je i fenomenalnu obranu na Mirotiću. Hrvatska četvorka je i u ovoj velikoj utakmici potvrdila svoju evoluciju", piše Marca u osvrtu na El Clasico.

Upravo je spomenuti Nikola Mirotić najviše razočarao s tek tri postignuta poena, što dovoljno govori kako ga je Hezonja uspješno zatvorio. Marca je jedino Edyju Tavaresu dala višu ocjenu nego našem košarkašu, kojemu pored imena stoji osmica (od 10), a za Mirotića je procijenila da je odigrao "najgoru partiju karijere i to u najgorem trenutku, jer mu Hezonja nije dao disati".

image
PETRAS MALUKAS Afp

I tijekom utakmice spomenuti list s madridskim sjedištem u nekoliko je navrata sipao hvalospjeve na "Super Marija".

"Bez ozlijeđenih i suspendiranih Decka, Yabuselea i Cornelieja, pitali smo se tko će čuvati Mirotića. Nitko nije htio, a potom je Hezonja briljantno odradio zadatak. Progutao je ponos i postao onaj koji je progutao Mirotića", stoji u nastavku.

Na sličnom tragu zaključak je izveo i AS Spain.

"Hezonja je bio ključ Realove obrane. Odigrao je spektakularno, a nije se tako činilo kada je meč započeo s tri promašene trice. Zato je do kraja sjajno odradio ulogu majstora za Realove prljave poslove i zatvorio reket igračima Barce", piše AS.

Ogled Olympiacosa i Real Madrida na rasporedu je u nedjelju, tada saznajemo hoće li se Hezonja i njegov Real okititi naslovom europskog prvaka. Kladionice daju veće šanse grčkim predstavnicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 20:04