Marca/Sipa Press/Profimedia
REAKCIJE NAKON PORAZA

Srpski mediji: ‘Propisna blamaža! Crno-bijeli su se samouništili, a Real je pokazao da je namazan‘

"Od plus 18 do slomljenog srca", "Raspad Partizana", "Tuga u Madridu", naslovi su u susjedstvu
Piše: SNObjavljeno: 10. svibanj 2023. 23:51

Srpski su mediji teško podnijeli poraz košarkaša Partizana, koji su u petoj utakmici četvrtfinalne serije doigravanja u Madridu prosuli prednost od +18 protiv Reala te ostali bez Final Foura.

Iako je beogradska momčad nakon dvije utakmice imala 2:0 i bila jednom nogom na završnici, igrači Željka Obradovića morat će, kako piše Blic, "naučiti lekciju".

"Dokle god se ‘parni valjak‘ bude bojao istinski velikih pobjeda, koje znače plasman i trofeje, vrlo će teško dolaziti do trofeja", piše u prvom komentaru nakon utakmice autor Stefan Petrović.

Njegov je tekst naslovljen sa "Samouništenje crno-bijelih", a u podnaslovu se ističe da to "dovoljno govori o tome je li neka ekipa spremna ili ne natjecati se na najvišem nivou košarke".

Petrović piše da je "kraljevski klub ponovno pokazao iskustvo, namazanost i sve ono što ide uz to", dok Partizanovo prosipanje vodstva naziva "propisnom blamažom".

B92 piše o "raspadu Partizana" i "tuzi u Madridu" te podsjeća da je Real ispisao povijest. Nijedna se momčad, naime, još nije uspjela vratiti u seriji na tri pobjede nakon što je gubila 0:2.

Naslovnicom Mozzart Sporta dominira sažeti naslov: "Od plus 18 do slomljenog srca". Autor Bojan Brezovac piše da je "sve izgledalo riješeno, a onda - propast" te da se radi o "jednom od najtužnijih poraza Partizana".

Kurir je poraz Partizana okarakterizirao kao tragediju te u izvještaju piše o "katastrofalnoj obrani" Obradovićeve momčadi u drugom poluvremenu. RTS je neuspjeh opisao kao "veliku štetu za herojsku sezonu beogradskog tima".

"Dojam je da je Partizan propustio veliku priliku da savlada najtrofejniji europski klub, a najveća prilika propuštena je u trećoj utakmici, kada Crno-bijeli nisu uspjeli nokautirati grogiranog protivnika. Bez obzira na bolan poraz, Partizan svoju povratničku sezonu u Euroligi može smatrati vrlo uspješnom, a prema neslužbenim informacijama trebali bi, uz Crvenu zvezdu, i sljedeće sezone nastupati u eliti", zaključuju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 22:22