Željko Obradović (lijevo)

 JAVIER SORIANO Afp
TRAGEDIJA PARTIZANA

Utučeni Obradović Srbima otkrio što je rekao igračima pa prosuo čak 16 poena: Točno to se i dogodilo

‘Rekao sam i Španjolcima da Partizan mora biti stalni član Eurolige. Nemam nikakve sumnje u to‘.
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2023. 05:27

Trener Partizana Željko Obradović bio je vidno utučen poslije poraza u majstorici play-offa Eurolige od Reala u Madridu. Real je u petom susretu četvrtfinala porazio Partizan sa 98:94 i u seriji na tri pobjede slavio sa 3:2.

Partizan je dobio prve dvije utakmice u Madridu, Real je uzvratio s dva slavlja u Beogradu, a sinoćnja peta, odlučujuća utakmica, koja se ponovo igrala u Madridu, otišla je na stranu domaćina. Premda je beogradski sastav na poluvremenu imao 16 razlike (55-39), a na otvaranju treće četvrtine i velikih +18 (59-41).

Obradović je prvo istaknuo kako je unatoč svemu ponosan na svoje igrače.

"Pokazali su još jednom da imaju karakter. Ponosan sam na momčad, igrali smo dobru košarku. Izgubili smo večeras kontrolu nad utakmicom. Imali smo dobre šuteve. Kevinov šut je bio korektan šut, ovo je košarka. Igrali smo dobru obranu, ali... Čestitke Real Madridu. Teško je sada pričati", rekao je srpski trener.

image
JAVIER SORIANO Afp

Potom je nešto kasnije, pred srpskim novinarima u Madridu otvorio dušu i priznao kako je svojim igračima na poluvremenu rekao što bi se moglo dogoditi u drugom dijelu. Upravo to se i dogodilo.

"Ne treba sada raditi neku posebnu analizu. Igrali smo dva različita poluvremena. Na odmoru sam rekao igračima da Real ima kvalitetu i ponos i da će napraviti sve da se vrati u igru. Probao sam na svakom time-autu prenijeti momčadi da igra koncentrirano. Međutim, primali smo lake koševe, pa pogađali trice. Pa čak smo se i u najtežoj situaciji uspjeli vratiti na tri poena razlike. Punter je imao šut za tri poena. Nije ušla. Moram istaknuti da je Punter odigrao sjajnu utakmicu, baš kapetenski", pohvalio je Obradović svoju zvijezdu koja se sinoć vratila na parket nakon ozljede.

"Drugi ključ utakmice su prekršaji visokim igračima, pogotovo na Smailagiću koji je odigrao devet minuta. Gubili smo neke defanzivne skokove kada oni nisu bili u igri. Čestitam Realu, velika je to momčad i veliki klub. A za nas jedno veliko iskustvo. Partizan se poslije osam godina vratio u Euroligu i trebamo biti zadovoljni, iako smo imali šansu za Final Four. Imamo ispred sebe veliki cilj, a to je osvajanje ABA lige. Navijači Partizana su bili sjajni cijele sezone. Pa danas sam vidio momke koji su došli sa Malte! Rekao sam Španjolcima da Partizan mora biti stalni član Eurolige. Nemam nikakve sumnje u to. Nema kluba, igrača, trenera, navijača koji ne želi doći u Arenu i prisustvovati utakmicama Partizana. Nadam se da ćemo se izboriti za taj status. To je ta najveća želja. To je bio moj najveći cilj kada sam došao u Partizan", rekao je Obradović i zaključio kako je generalno jako ponosan onim što su Beograđani pokazali tijekom cijele ove sezone u Euroligi.

Trener Reala Chus Mateo nije mogao zamisliti ljepši rasplet u majstorici. Naravno, to se odnosi samo na drugo poluvrijeme i čudesni preokret domaćina.

"Bila je ovo jako emotivna utakmica. U svlačionici sam svojim igračima rekao da se ne smijemo prestati boriti. I zato idemo na Final Four, jer se od rujna borimo sa svakodnevnim problemima, od ozljeda do veliko pritiska. Čestitam mojim igračima. Ovo je Real Madrid!", poručio je slavodobitno španjolski trener.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 18:58