JAVIER SORIANO/Afp
TRILER U ZAVRŠNICI

VIDEO: Čudesan preokret u Madridu. Real se vratio od -18 i izbacio Partizan, Hezonja pogodio ključne trice

Madridska momčad nakon drame se plasirala na Final Four, gdje će igrati protiv Barcelone
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. svibanj 2023. 23:19

REAL MADRID - PARTIZAN 98:94 (22:23, 17:32, 30:21, 28:13, 29:18)

Real Madrid: Williams-Goss, Causeur, Randolph, Fernandez, Abalde, Hanga, Hezonja, Rodriguez, Tavares, Llull, Ndiaye, Musa

Partizan: Vukčević, Leday, Koprivica, Punter, Smailagić, Papapetrou, Exum, Nunnally, Lessort, Trifunović, Anđušić, Madar


Sve što se događalo u prve četiri utakmice Reala i Partizana, minus onog borilačkog okršaja s kraja druge utakmice, stalo je u posljednju, petu utakmicu. Partizan je opet imao sve u svojim rukama, Kevin Punter je trpao odakle je želio i odveo je momčad Željka Obradovića na velikih 59:41 na početku treće četvrtine. Walter Tavares je imao tri penala već na polovici druge četvrtine, Real je bio jednostavno blijed.

Pokušao je Chus Mateo nešto zonskom obranom na početku drugog dijela, ali i to nije pomoglo. Sve dok se nije odlučio kockati s Tavaresom s četiri penala, a na parketu gurnuti sva tri veterana, Sergija Rodrigueza, Rudyja Fernandeza i Sergija Llulla. Bio je tu i Mario Hezonja. Llull je uzeo pod svoje Puntera, a Chacho Rodriguez napad Reala. Do konca treće četvrtine bilo je već samo minus sedam, a prije polovice posljednje dionice, na pogon ludila Rudyja u obrani, trica Hezonje, ali prije svega Rodrigueza, Real je i poveo. I Partizan se više nije uspio vratiti.

Željko Obradović je uspio izgubiti utakmicu u kojoj je na manje od poluvremena imao grogiranog protivnika kojega je vodio 18 poena viška. Real je na koncu slavio sa 98:94, primio je Partizan 59 poena u drugom dijelu, Mario Hezonja je stavio u zadnjoj četvrtini sedam poena, Rodriguez 13. Hezonja je odigrao 31 minutu za 12 poena (šut 5-11, 2-6 za tri), uz tri skoka i ukradenu loptu.

Jedan će Obradović ipak na Final Four, ali bit će to Saša Obradović na klupi Monaca. Monaco je na pogon Mikea Jamesa i prvom i Jordana Loyda u drugom dijelu svladao Maccabi sa 97:86 i plasirao se na Final Four.

Da, i nakon 18 odigranih majstorica u četvrtfinalima Eurolige i dalje gost nije dobio niti jednu. Ali je Real Madrid postao prva momčad koja je okrenula startnih 0-2 u seriji.

Veliki Realov povratak protiv Partizana pogledajte ovdje.


Rezultati: Real Madrid - Partizan 98:94, 3-2 (Musa 20p, 6s, 4a, Rodriguez 19p, 3s, 6a, Hezonja 13p, 3s, Tavares 12p, 7s, Williams-Goss 10/Punter 28p, 3a, Exum 16p, 3s, Lessort 13, Papapetrou 10), Monaco - Maccabi 97:86, 3-2 (James 21p, 5s, 4a, Loyd 21, Hall 10p, 6s, Moneke 10p, 4s/Baldwin 27p, 6s, 7a, Brown 12, Martin 12p, 4s, Dibartolomeo 10, Hilliard 10).

Parovi polufinala (19. svibnja): Barcelona - Real Madrid, Olympiacos - Monaco.


Prijenos uživo:

Gotova je utakmica, Real je pobijedio! Exum je promašio tricu 8 sekundi prije kraja utakmice te je konačni rezultat 98:94.

40. - Nije Hezonja pogodio prvo, ali jeste drugo slobodno bacanje. Rezultat je 98:94.

40. - Promašio je Punter tricu, loptu je uhvatio Hezonja na kojem je Leday odmah napravio prekršaj. Ostale su još 24 sekunde.

40. - Suci dugo pregledavaju snimku 39 sekundi prije kraja da bi ustanovili čija je lopta. Ipak je lopta za Partizan. Hoćemo li svjedočiti novom preokretu?

40. - Evo trice Ledayja! Rezultat je 97:94 za Real, ostalo je još 47 sekundi do kraja utakmice. Mateo traži time-out.

39. - Pogodio je sada Exum. Rezultat je 97:91 za Real, a ostalo je još 1:33 do kraja utakmice.

38. - Lessort je pogodio samo jedno slobodno bacanje, a onda na scenu opet stupa Rodriguez s novim ubačajem.

38. - Kakav preokret! Lull je pogodio svoju drugu tricu za velikih 95:87!!! Još je 2:50 do kraja utakmice.

37. - Punter je pogodio jedno slobodno bacanje za 92:87.

36. - Opet Punter pogađa ludu tricu, ova je ušla od tablu. Uzvraća Hezonja svojom tricom. Ostalo je još 3:55 do kraja utakmice. Ovo je bilo važno, Real je uspio odmah uzvratiti.

36. - Llull je sada pogodio tricu za vodstvo Reala, 86:83. Partizan nema nikakvu ideju u napadu.

35. - Zakucava Lessort, ali opet pogađa Sergio Rodriguez.

34. - Neriješeno je, 81:81. Opet je Rodriguez lako prošao do obruča i položio za egal. Obradović traži time-out.

33. - Hezonja postiže tricu za 79:81!

33. - Kakvu je tricu pogodio Punter s istekom napada. Uzvraća Rodriguez brzim polaganjem za 76:81.

image

Sergio Rodriguez

JAVIER SORIANO Afp

32. - Imao je Real napad za ‘minus 3‘, ali je izgubio loptu da bi Smailagić žestoko zakucao na drugom kraju parketa.

31. - Postiže Rodriguez koš za 71:76.

Gotova je treća četvrtina. Real je smanjio zaostatak na sedam poena nakon što je Musa dvije sekunde prije kraja postigao tri slobodna bacanja. Ona su došla nakon žestokog prekršaja Exuma na Fernandezu koji zbog ozljede ramena nije uspio izvesti slobodna bacanja pa ga je zamijenio košarkaš iz Bosne i Hercegovine.

30. - Sergio Rodriguez pogađa tricu za smanjenje prednosti Partizana na 9 poena. Željko Obradović odmah poziva time-out.

29. - Pogodio je Real dva napada zaredom, ali Exum odgovara tricom.

27. - Uništava Partizan Real tricama. Sada ju je postigao Nunnally te je rezultat sada 72:56. Ogromna, nedostižna prednost.

26. - Zabija tricu Musa, ali zabija i Exum. 67:54.

25. - Došao je sada Real na 10 poena zaostatka, ali odmah Punter zabija za 64:51.

24. - Nije uspio Real dmanjiti zaostatak u prvim minutama treće četvrtine. Hezonja je još jednom zakucao, ali i dalje je 59:46 za beogradsku momčad.

image
JAVIER SORIANO Afp

21. - Odmah je Real postavio zonu na koju se Partizan nije dobro snašao te je Hezonja silovito zakucao iz brze kontre

Druga četvrtina:

Gotova je i druga četvrtina, a Partizan ima velikih 55:39 i puno bolju igru. Razigrao se Punter koji već ima 16 poena uz 3 trice, a priključio mu se i Nunnally. Ne vjerujemo kako madridska momčad ima snage za preokret u drugom dijelu, ali sve je moguće u sportu.

17. - Prvi koš Hezonje na utakmici. Rezultat je 42:33 za Partizan.

16. - Novi time-out Reala. Partizan vodi 40:31.

16. - Treća osobna greška Tavaresa. Dobio ju je u napadu što je naljutilo trenera Matea te je i on dobio tehničku grešku.

15. - Velika greška Reala koji igra zonu koja je malo zbunila igrače Partizana. Smanjili su domaćini zaostatak na 30:34 te imali izgledan napad za novi koš, ali je Rodriguez propustio otvoreni šut zbog neuspješnog pokušaja dodavanja prema Tavaresu. Kaznio je to Nunnally tricom za 37:30.

image

Željko Obradović

JAVIER SORIANO Afp

13. - Otišao je Partizan i na 9 poena prednosti, ali je Causer pogodio tricu preko ruke za 28:34.

12. - Veliko vodstvo Partizana. Beogradska momčad ima 32:25 nakon što je Punter povezao dvije trice. Amerikanac je već postigao 11 poena.

12. - Evo i nervoze kod domaćina. Tehničku grešku je dobila klupa Reala.

11. - Prvu tricu za Real je pogodio Rodriguez. Rezultat je 25:25.

Prva četvrtina:

Gotova je prva četvrtina. Partizan vodi 23:22, a u prvih 10 minuta smo gledali isprekidanu igru s dosta prekršaja. Real je izveo 10 slobodnih bacanja, Partizan 8. Nitko nije promašio niti jedno. Ta prva četvrtina je u realnom vremenu trajala gotovo pola sata.

8. - Mora Tavares van parketa nakon druge osobne greške. Oba prekršaja je ‘zaradio‘ prilično naivno.

7. - Prvi put ulazi Hezonja u igru. Jako je dobro izgledao mladi Ndiaye u prvim minutama utakmice. Rezultat je 12:12.

image

Eli Ndiaye i Zach Leday

JAVIER SORIANO Afp

6. - Sredina je prve četvrtine, imamo prvi time-out. Partizan vodi 10:8, u ovih 5 minuta nitko se nije previše istaknuo, a treba reći kako je Real izgubio već tri lopte.

4. - Uzbudljiv početak utakmice. Igra se žustro, a Partizan vodi 6:4 nakon 3 minute igra. Trener Reala Mateo je iznenadio uvrštavanjem Ndiayea u startnu petorku.

> Počela je utakmica. Startna petorka za Real je Williams-Goss, Hanga, Musa, Ndiaye, Tavares dok Partizan kreće s ovim igračima: Madar, Punter, Papapetrou, Ledaj i Smailagić.

image
JAVIER SORIANO Afp

> Srpski Sportal javlja kako je došlo do verbalnog sukoba između navijača dviju momčadi pred dvoranom.

> Novinari s lica mjesta pišu kako su mjere sigurnosti na ulazu u dvoranu jako stroge pa je usporedn ulazak navijača. Ipak, dvorana će biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

> Nakon što je Partizan slavio u prve dvije utakmice u Madridu, serija se ipak vratila u WiZink Center. Znamo svi što se događalo u drugoj utakmici nakon koje je suspendirano nekoliko igrača. Suspenziju su svi odradili osim Realovog Yabuselea, a u redove Partizana se vraća njihov najbolji igrač Kevin Punter.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 10:11