STARSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Starsport/shutterstock Editorial/profimedia
ČETVRTFINALE EUROLIGE

VIDEO Partizan srušio Hezonju i Real u zadnjoj sekundi! Pogledajte savršenu tricu za veliko slavlje gostiju

Hrvat je pokušao režirati novi preokret, ali njegov šut za pobjedu nije niti stigao do obruča
Piše: HINAObjavljeno: 25. travanj 2023. 23:35

U prvim utakmicama četvrtfinala doigravanja Eurolige košarkaša igranima u utorak uspješniji su bili gosti, Partizan je u Madridu svladao Real sa 89-87, dok je Maccabi u Monte Carlu nadigrao Monaco sa 79-67.

U dramatičnoj utakmici u Madridu junak beogradskog sastava postao je Kevin Punter koji je pogodio tricu 0.4 sekunde prije kraja kojom je zaostatak 86-87 pretvorio u pobjedu 89-87. U preostalom vremenu novi preokret pokušao je kreirati hrvatski igrač u sastavu madridskog kluba Mario Hezonja, ali njegov šut za tricu, koji je vjerojatno bio i zakasnio, nije niti stigao do obruča.

POEN PUNTERA ZA POBJEDU PARTIZANA POGLEDAJTE OVDJE

Punter je susret okončao sa 26 koševa, dok je kod Reala najučinkovitiji bio Gabriel Deck sa 24 poena, ali njegov koš uz dodatno slobodno bacanje kojim je donio prednost svom sastavu 21 sekundu prije kraja nisu bili dovoljni. Hezonja je za 14:07 minuta provedenih u igri postigao 8 koševa (šut za dva 1-5, trica 2-4) uz po 2 skoka i asistencije.

Maccabi je do pobjede u Monte Carlu predvodio Wade Baldwin sa 20 ubačaja, dok su Mike James i Alpha Diallo sa po pogodaka bili najefikasniji kod Monaca.

Ovi parovi će svoje druge utakmice igrati već u četvrtak ponovno u Madridu i Monte Carlu, a plasman na završni turnir koji će se igrati od 19. do 21. svibnja u Kaunasu izborit će momčadi koje prve ostvare po tri pobjede.

U drijedu će svoje prve utakmice četvrtfinala igrati Olympiacos - Fenerbahce i Barcelona - Žalgiris.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 22:22