ANDREJ ISAKOVIC Afp
PAO REKORD EUROLIGE

VIDEO: Real uzvratio Partizanu u novoj drami! Hezonja zabio tricu za preokret, gosti rastužili Srbiju

Treća utakmica pripala je Real Madridu koji je slavio sa 82:80 u prepunoj beogradskoj Areni
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. svibanj 2023. 22:37

PARTIZAN - REAL MADRID 80:82 (32:19, 16:26, 15:21)

U Štark Arenu se natiskalo 20.091 gledatelja, što je novi euroligaški rekord, ali nabrijani domaćinski ugođaj, barem u utorak, nije Partizanu trasirao put na Final Four. Momčad Željka Obradovića je propustila realizirati prvu meč-loptu u ovoj seriji, iako je otvorila utakmicu s 12:0 i premda je imala u jednom trenutku druge četvrtine 41:26.

Real je bio pod dojmom ugođaja u Štark Areni, ali i dva uvodna poraza od Partizana u ovoj seriji, ili tri vezana ako tu računamo i onaj sraz iz osnovnog dijela sezone. I premda se u momčad vratio Walter Tavares, on je uspio ubaciti samo dva poena u prvih deset minuta, ali je zato Alen Smailagić opet briljirao. Šut, prodor, štogod je trebalo za prednost Partizana, čiji je ritam igre postavio i Yam Madar.

Real se stabilizirao s dva igrača s klupe. Sergio Rodriguez je stabilizirao napade gosta u kojima je meta postao Tavares za kojega u odsustvu Mathiasa Lessorta nije bilo obrane. Pomogao je Mario Hezonja koji je od treće minute, pa sve do posljednje sirene ostao u igri, jer je morao odraditi sve svoje, ali i ono što obično odigra suspendirani Gabriel Deck. Hezonja je do kraja u tih 37 minuta ubacio 12 poena (4-10 šut, 1-6 za tri), ali je skupio velikih 14 skokova, podijelio je tri asista i izgubio jednu loptu. Naravno, bio je tu i bivši Partizanov igrač Nigel Williams-Goss koji je na sebe preuzeo poene vanjske linije. I da, svakako, pomogla je i zonska obrana Real Madrida. Partizanu je falio Kevin Punter koji bi ju šutem razbio, jer u rekatu nije bilo mjesta kraj Tavaresa.

Do odmora je Real već sustigao Real, a kad je Hezonja pogodio tricu u trećoj četvrtini, Real je i poveo. Na kraju je odlučila trica Williams-Gossa za 82:77 na 24 sekundi do kraja. Iako je LeDay vratio tricu, a Real uspio i izgubiti zadnju loptu, Partizan više nije mogao do produžetka ili pobjede.

Monaco je, pak, vratio izgubljeni break u prvoj utakmici u Tel Avivu, a bio je to ukupno tek treći poraz (Barcelona, Zvezda) Maccabija ove sezone u svojoj dvorani. Monaco je ovaj put sve kontrolirao i stigao je do meč-lopte u ovoj seriji.

Četvrte utakmice u Beogradu i Tel Avivu na programu su u četvrtak.

Rezultati: Partizan - Real Madrid 80:82, 2-1 (LeDay 15p, 8s, Smailagić 15, Nunnally 13p, 6s, 3a, Madar 12p, 6s, 3a, Exum 11/Tavares 26p, 22s, 3a, Williams-Goss 22, Hezonja 12p, 14s, 3a), Maccabi - Monaco 78:83, 1-2 (Colson 17p, 4s, Baldwin 16p, 8s, 6a, Brown 12p, 3s, 3a/James 21p, 3s, 4a, Loyd 15, Okobo 12p, 4a), Brown 11p, 5s). (tp)


PRIJENOS UŽIVO:

4. četvrtina (17:16):

10. - Kraj! Real je slavio s 82:80 i tako se vratio u igru.

10. - Partizan se vraća na minus dva.

10. - Real je povećao svoje vodstvo i sada je 82:77.

10. - Real vodi 80:77 na samom kraju utakmice.

9. - Real izjednačuje.

8. - Partizan ponovno preuzima vodstvo i sada je 77:75.

7. - Real vodi 75:72.

4. - Utakmica je izjednačena. Trenutno je 70:70. Čeka nas napeta završnica.

2. - Izjednačio je Partizan.

1. - Počela je zadnja četvrtina.

3. četvrtina (15:21):

10. - Uoči zadnje četvrtine Real vodi 66:63.

9 - Real Madrid ima vodstvo od 63:58.

6. - Izmjenjuje se vodstvo jedne i druge ekipe. Gledamo zanimljiv okršaj u Beogradu.

4. - Real je okrenuo rezultat i sada vodi 54:53. Za to je zaslužan Mario Hezonja koji je pogodio tricu.

HEZONJINU TRICU POGLEDAJTE OVDJE.

1. - Počela je treća četvrtina.

2. četvrtina (16:26):

10. - Završila je druga četvrtina. Partizan je prosuo +15 i sada na poluvremenu vodi 48:45. U dvorani je 20.091 gledatelj što je novi rekord Eurolige ove sezone.

9. - Real je stigao na samo poen razlike, 46:45.

9. - Real u drugoj četvrtini vodi sa 26:14. Smanjuje se zaostatak Kraljeva.

7. - Real u drugoj četvrtini vodi 17:9, dok je ukupan skor i dalje na strani Partizana.

4. - Real se pribrao u drugoj četvrtini i vodi 12:9.

2. - u drugoj četvrtini je 5:5. Partizan ukupno vodi 37:24.

1. - Počela je druga četvrtina.

1. četvrtina (32:19):

10. - Završila je prva četvrtina. Partizan vodi 32:19.

8. - Real nije dobro ušao u susret. Partizan vodi 27:13.

7. - Uoči susreta igrači Reala su razvili transparent na kojem je pisalo: ‘Košarka ujedinjuje ljude‘, no njihova poruka mira nije naišla na plodno tlo. Cijela dvorana ih je dočekala zvižducima.

ZVIŽDUKE IGRAČIMA REALA POGLEDAJTE OVDJE.

6. - Partizan vodi 18:11.

4. - Uoči susreta navijači Partizana su napravili koreografiju posvećenu treneru Željku Obradoviću. Uz pjesmu i glasne ovacije izvjesili su i transparent na kojem je pisalo: ‘Idemo tamo gdje trebamo završiti‘, uz sliku trenera Partizana.

KAKO JE SVE IZGLEDALO POGLEDAJTE OVDJE.

2. - Partizan je u prepunoj dvorani bolje otvorio susret i poveo 9:0.

TRICU JAMESA NUNNALLYJA ZA 9:0 POGLEDAJTE OVDJE.

1. - Počela je utakmica u Beogradu!


Igrači Reala nisu se dobro proveli kada su izašli na zagrijavanje, a pošteđen nije bio ni hrvatski reprezentativac Mario Hezonja. Iako su ga u regularnom dijelu sezone navijači Partizana dočekali ovacijama i skandiranjem jer u Beogradu ima kultni status jer je još kao 17-godišnjak rekao da ne bi imao ništa protiv dolaska u Partizan i divio se radu s mladima i navijačima srpskog kluba, sada je dočekan ‘na nož‘.

image

Mario Hezonja

NIKOLA KRSTIC/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Nikola Krstic/shutterstock Editorial/profimedia

Kada je izašao na zagrijavanje dočekan je glasnim zvižducima cijele dvorane što najbolje dočarava koliko je nabrijana atmosfera u Beogradu.


Nekoliko sati uoči utakmice u Beogradu ispred dvorane su se okupile i snage srpske vojske koja će policiji pomoći u čuvanju javnog reda i mira. Scene koje su zatekli pred Štark Arenom ostavile su španjolske novinare s El Chiringuito TV-a u šoku, a snimka koju su objavili ubrzo je postala viralni hit.

‘Vojska Srbije sprema se za ‘rat‘. Ovako se pripremaju za košarkašku utakmicu nešto više od tri sata do početka utakmice Partizan - Real Madrid‘, napisali su Španjolci uz snimku.


Uoči utakmice u Beogradu vlada opsadno stanje, a košarkaše Real Madrida čuva oko 500 naoružanih policajaca od kojih dio stoji čak i u hodnicima Štark Arene dok igrači gostujuće ekipe treniraju za večerašnji meč.

KAKVO JE STANJE U ŠTARK ARENI POGLEDAJTE OVDJE.

Ludnicu u Beogradu je komentirao i sportski direktor Partizana Zoran Savić. Savić se osvrnuo na kalkulacije u medijima koje kažu kako bi bilo dobro da Partizan sada izgubi, pa dobije iduću utakmicu kako bi se njegovi igrači očistili od suspenzija uoči nastavka natjecanja.

- Kad to čujem, čini mi se da su ljudi poludjeli. Vjeruju da je Real ekipa koju možete tek tako pobijediti. Pazite, Lull i Fernandez imaju više utakmica od svih naših košarkaša. Ne možete zakazati termin kad ih želite pobijediti - rekao je Savić za Radio Marcu pa otkrio kakva euforija vlada među navijačima:

- 24 sata nakon utakmice u Madridu dobili smo 50.000 zahtjeva za ulaznice.

Nakon nereda u Madridu gosti su uoči dolaska u Beograd tražili od srpskih vlasti i domaćina da im se jamči sigurnost.

- Sigurnost im je zagarantirana. Sve je isto kao kad smo igrali protiv Crvene zvezde u Euroligi, a to znači da je 500 pripadnika osiguranja angažirano samo kako bi se brinuli o gostima - istaknuo je Savić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 15:18