Neredi u Berlinu

 SCREENSHOT X
TOTALNI KAOS

VIDEO: Sramotne scene iz Berlina! Stotine navijača se mlatilo na cesti, ozlijeđen policajac

Navijači su se gađali bocama i raznim drugim predmetima, a policija u tom trenutku nije bila u blizini
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 21:44

Košarkaši Panathinaikosa prvi su finalisti ovosezonske Eurolige nakon što su u polufinalu na Final Fouru u Berlinu pobijedili Fenerbahče sa 73-57. Panathinaikosu je to prvi puta da su u finalu nakon 13 godina, a taj veliki uspjeh zasjenili su veliki neredi na ulicama glavnog grada Njemačke.

Prema pisanju grčkih nereda, više od 9000 Grka je došlo u Berlin kako bi podržali svoje miljenike u završnici, a navijači Panathinaikosa su se ubrzo sukobili s navijačima Fenerbahčea uoči polufinala.

Ispred Uber Arene, u kojoj se i igrala utakmica, došlo je do opće makljaže. Navijači su se gađali bocama i raznim drugim predmetima, a policija u tom trenutku nije bila u blizini. Policajci su ubrzo stigli u velikom broju, a u sukobima s navijačima jedan je i ozlijeđen, piše grčki Sport24.

Grčki mediji, već po običaju, krivicu prebacuju na druge pa tako pišu kako su Turci organizirano napali grčke navijače, a u nerede ih je, tvrdi Gazzetta, bilo uključeno preko 200. Nakon što je policija rastjerala i smirila sukobljene navijače, dio njih je pokušao ući u dvoranu bez ulaznice i to je napravilo novu gužvu i unijelo novi nemir.

To je samo dio incidenata koji su prethodili susretu. Tako se primjerice trener Panathinaikosa, Ergin Ataman, u srijedu sukobio s navijačima Fenera čim su došli u hotel. Tada je Ataman psovao Euroligu zbog sigurnosnih propusta, a o svemu se oglasio direktor Eurolige, Paulius Motiejunas, koji se i ispričao i obećao da se isto neće ponoviti, no neredi su nastavljeni i na dan utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. svibanj 2024 21:45