SCREENSHOT Twitter
VRHUNSKA ATMOSFERA

VIDEO: Totalna ludnica u svlačionici, igrači zaskočili i ‘potopili‘ hrvatskog trenera, pogledajte show

Pred njim je sada težak zadatak osiguravanja doigravanja Eurolige koje mu bježi za tri pobjede.
Piše: Vito TomasObjavljeno: 02. veljača 2024. 23:15

Iz Anadolu Efesa, nezadovoljni dosadašnjim ovosezonskim rezultatima, smijenili su trenera Erdema Cana i priliku do kraja sezone dali Tomislavu Mijatoviću, dugogodišnjem pomoćnom treneru.

Hrvatski stručnjak debitirao je u euroligaškom susretu protiv Olimpije Milano i odmah osvojio srca turskih navijača, ali i svojih igrača. U dramatičnoj utakmici punoj preokreta svladao je talijansku momčad sa 79:73.

U videu iz svlačionice koji je turski klub objavio na društvenim mrežama, prikazano je slavlje igrača nakon utakmice koji u ekstazi zalijevaju njihovog novog trenera. Mijatović je održao i inspirativan govor, zahvalivši se i čestitavši igračima na velikom uspjehu nakon emocionalnog rolerkostera kojeg su proživljavali proteklih dana.

Mijatović je u turskom velikanu, uz kratke izostanke, od 2010. godine, uglavnom u ulozi pomoćnog trenera, a sada je dobio priliku i na poziciji glavnog stratega. S Efesom je kao pomoćnik osvojio dva naslova prvaka Turske, kao i dvije uzastopne Eurolige 2021. i 2022. godine, ali svjedočio je i rezultatskom padu koji je krenuo prošle sezone.

Pred njim je sada težak zadatak osiguravanja doigravanja Eurolige. Efes je trenutno na 16. mjestu s učinkom od deset pobjeda i 15 poraza, a deseto mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje, bježi mu za tri pobjede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 05:37