OSCAR GONZALEZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Oscar Gonzalez/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
EUROLIGA

VIDEO: Veliki okršaj Hrvata! Pogledajte Hezonjino "zakucavanje godine" u Realovom rušenju europskog prvaka

Ante Žižić je bio najkorisniji Efesov košarkaš sa 17 koševa, sedam skokova te jednom asistencijom
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. studeni 2022. 22:23

U isto vrijeme u kojem je hrvatska košarkaška reprezentacija igrala utakmicu pretkvalifikacija za Eurobasket 2025. u Grazu protiv Austrije, i pobijedila 100-75, prvi ovosezonski hrvatski derbi u Madridu su odigrali Mario Hezonja i Ante Toni Žižić.

U reprizi finala prošlogodišnjeg izdanja Eurolige Real Madrid je pobijedio Anadolu Efes 94-85 (54-43) u utakmici 7. kola. Predvođeni našim centrom Žižićem gosti iz Istanbula su i početkom posljednje četvrtine došli na dva koša zaostatka, ali domaćini su i u tom trenutku uključili "mode" za preživljavanje i povećavali prednost.

Madriđani su ravnomjerno rasporedili koševe s osmoricom između osam i 13 poena. Među njima je bio i Mario Hezonja s devet koševa (1/1 dvice, 2/4 trice) za nešto manje 20 minuta provedenih u igri. Imao je i dva skoka, po jednu asistenciju i izgubljenu loptu te četiri osobne pogreške. Ta jedina Hezonjina dvica bilo je fenomenalno "alleyoop" zakucavanje iza leđa koje su na društvenim mrežama odmah prozvali "magičnim trenutkom".

POTENCIJALNO ZAKUCAVANJE GODINE POGLEDAJTE OVDJE.

Ante Žižić je bio najkorisniji Efesov košarkaš sa 17 koševa (šut iz igre 5/8, sve dvice, sl. Bacanja 7/10) uz sedam skokova te po jednom osvojenom loptom i asistencijom, bez izgubljene lopte.

Španjolski prvak je nakon sedam kola na omjeru pobjeda i poraza 4-3 pa trener Chus Mateo može koji dan mirnije živjeti. Aktualni dvostruki europski prvaci su u krizi rezultata i u sedam utakmica imaju samo dvije pobjede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 04:54