Aleksandar Vučić

 SCREENSHOT RTS
OVO MU NIJE SJELO

Vučić u studiju RTS-a poludio na novinarsko pitanje u vezi Partizana: ‘Je li vas sram barem malo?‘

‘Da sam napravio drugačije, rekli biste da Vučić nije dao Partizanu da prođe dalje‘
Piše: SNObjavljeno: 07. svibanj 2023. 22:06

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objasnio je zašto su dani žalosti povodom masakra u Osnovnoj školi ‘Vladislav Ribnikar‘ održani od petka. Dio javnosti optužio ga je da je namjerno odgodio žalovanje zbog košarkaške utakmice Partizana i Real Madrida odigrane u četvrtak. Vučić je stoga odgovorio zašto nije bilo moguće proglasiti dane žalosti u srijedu, neposredno nakon nesretnog događaja, te kazao da to nema nikakve veze s utakmicom.

- Kažu "Vučiću, odgodio si dane žalosti zbog utakmice‘. Je li vas sram barem malo? Znate zašto sam to napravio? Jer morate imati crno na bijelo koliko imate mrtvih, ubijenih, za kim žalite. A za to ‘crno na bijelo‘ morate čekati da se sklone kamere, da se ne fotografiraju djeca koja leže u lokvi krvi. Moraju se obaviti patološki nalazi, proglasiti smrt, pa onda tužitelj govori o mjerama i onda su u četvrtak na sjednici vlade proglašeni dani žalosti. Samo smo dan duže žalili i formalno. Da se dogodilo slučajno drugačije, reklli biste da Vučić nije dao Partizanu da prođe dalje - rekao je Vučić u dnevniku srpske Radio-televizije.

Utakmica Partizana i Reala odigrana je u četvrtak navečer, počela je minutom šutnje, a košarkaši obije momčadi izašli su na teren u majicama s natpisom ‘OŠ Vlasislav Ribnikar‘.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 20:56