NENAD DUGI/CROPIX Cropix
OGLASILI SE I JUNACI POBJEDE

Aco Petrović zadovoljan nakon trnovite pobjede: ‘Svaka čast momcima, neke su stvari usvajali u letu‘

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije ističe kako će momčad biti spremna za Poljsku
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 10. studeni 2022. 22:50

Hrvatska je s uvjerljivih 100:75 slavila protiv Austrije u pretkvalifikacijama za Eurobasket 2025. Iako je na kraju rezultat bio odličan za Hrvatsku, nije to tako izgledalo od početka.

"Uzrok početnog nesnalaženja proizlazi iz toga jer smo skauting radili na osnovu igre Austrije iz kolovoza, a tada nisu agresivno iskakali na picku. No, nakon što smo se adaptirali, sve je osim jedne kratke faze bilo perfektno. Promijenili smo pick igru s Rokom Prkačinom na petici, bili smo cijelo vrijeme strpljivi, agresivni, a neke su stvari momci usvajali u letu i svaka im čast. Dobro je ovo uoči Poljske, bit ćemo spremni za tu utakmicu. Badžim je bio izvan fokusa kod nas, ali taj dečko igra u Turskoj u momčadi koja je na 50, 60 posto pobjeda, pa on, kao i Perković i Dario Drežnjak vuku sjajnu formu iz klubova", rekao je izbornik Hrvatske Aco Petorvić.

Pred novinare je izašao i Roko Badžim.

"U dobroj sam šuterskoj formi, pa se sve ovo nastavilo iz Turske. Jako je važno da smo dobili ovu utakmicu, da smo ostali mirni i nakon što su nam Austrijanci pogodili neke teške šuteve. Držali smo se plana, a on je bio da smo agresivno, da trčimo i to smo uspjeli", rekao je Badžim, a svoje je viđenje ponudio i Dario Drežnjak:

"U dobroj sam formi stigao u reprezentaciju, a momčad je mlada i igra s jako puno samopouzdanja, tako da nam je sve uspjelo. Danas je išlo meni, ja sam samo iskoristio ono što je za mene kreirala momčad, a sutra će iskočiti netko drugi", zaključio je jedan od junaka hrvatske pobjede.

Linker
16. travanj 2024 16:20