Nicholas Muller/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia
OSTAVIO SRCE NA PARKETU

Amerikanac zaigrao za Crnu Goru i oduševio: ‘Sanjao sam reprezentaciju, ovo se događa jednom u životu‘

Kendrick Perry je bio najbolji pojedinac u redovima crnogorske košarkaške reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 12. rujan 2022. 19:07

Na Eurobasketu je čak 14 reprezentacija imalo naturaliziranog košarkaša u svojim redovima. I to je trend koji može samo rasti, jer ti igrači - uglavnom Amerikanci - doista rade razliku na parketu. "Pogodiš" li pravog, taj te uvijek može daleko odvesti.

Jedan od tih pogođenih je Kendrick Perry, koji je igrao za Crnu Goru. Bio je najbolji čovjek reprezentacije, prosječno je zabijao 15,2 poena uz 7,2 asistencije po utakmici. Odlična statistika. Kažu da je i Perry odličan tip, a vidjelo se na parketu da se odlično uklopi u svlačionicu i da gori od želje za dokazivanjem i pobjedama.

"Počašćen sam što sam dobio priliku zaigrati za reprezentaciju Crne Gore. Nevjerojatno je. To se događa jednom u životu. Nemam priliku u SAD-u, igrati za reprezentaciju. To mi je dugo bio cilj. Zauvijek ću biti zahvalan savezu što mi je to omogućio. Ponosan sam što sam mogao predstavljati reprezentaciju Crne Gore."

Crnogorski put na Eurobasketu završio je u osmini finala protiv domaćina Nijemaca. Nakon što su zaostajali ogromnih 27 koševa, na kraju su došli u poziciju da čak i dobiju utakmicu, ali im je ponestalo daha. Plus što ih baš ni suci nisu mazili.

"Možemo biti ponosni na mnoge stvari koje smo postigli na turniru", zaključio je Kendrick Perry.

On pak može biti ponosan na svoje igre i na način na koji je prihvatio igranje za Crnu Goru.

Linker
15. svibanj 2024 22:12