Mikal Bridges

 SHERWIN VARDELEON Afp
LAGANA POBJEDA

Amerikanci za polufinale potpuno uništili Italiju, Steve Kerr dobio što je tražio nakon poraza od Litve

Reprezentacija SAD-a će u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - Latvija
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. rujan 2023. 16:29

Prve dvije četvrtfinalne utakmice Svjetskog prvenstva u košarci nisu donijele nikakvo rezultatsko uzbuđenje. Nakon što je Srbija pobijedila Litvu s 19 poena razlike (87:68), reprezentacija SAD-a je potpuno deklasirala Italiju i upisala pobjedu od 37 poena razlike - 100:63 (24:14, 22:10, 37:20, 17:19).

Nakon poraza od Litve američki izbornik Steve Kerr je tražio i dobio veće zalaganje svoje momčadi. Protiv Talijana su se Amerikanci na početku utakmice koncentrirali na Simonea Fontecchija kojem nisu dopustili da se razmaše. Ostatak Talijana nije pogađao trice do kojih nisu ni mogli lako doći, a iz dobre obrane su Amerikanci dolazili do lakih koševa. Izgledali su razigrano u fazi napada, nitko se nije previše isticao osim Mikala Bridgesa, ali svi su imali svoje dionice i aktivno sudjelovali u napadu.

No, za razigravanje i atrakciju koju smo vidjeli u drugom dijelu utakmice zaslužni su i Talijani koji nisu bili opasni u fazi napada dok u obrani nemaju puno fizički jakih igrača koji mogu otežati posao Amerikancima kao što su to činili Litavci. Italija nije momčad koja može nekoga dobiti obranom, a posebno to nije mogla protiv Amerikanaca koji su koristili svoju fizičku nadmoć i individualnu kvalitetu. Od početka su nametnuli ritam, pitanje pobjednika riješili do kraja prve četvrtine, a utakmicu napravili dosadnom nakon 20 minuta. Sada u polufinalu Mundobasketa gdje čekaju boljeg iz dvoboja Njemačke i Latvije.

Mikal Bridges je s 24 poena i 7 skokova bio najbolji igrač SAD-a, a dvoznamenkasti su bili i Tyrese Haliburton (18p, 5a, 4s, 3uk) i Austin Reaves (12p, 4s, 3a).

Simone Fontecchio je na kraju ubacio 18 poena i 5 skokova, ali većinu toga je postigao kada su se Amerikanci već odvojili na preveliku razliku. Stefano Tonut je dodao 11 poena te imao 5 asistencija i 4 skoka.

Ranije u utorak su košarkaši Srbije postali prvi polufinalisti SP-a, oni su u četvrtfinalu u Manili uvjerljivo nadigrali Litvu sa 87-68 (24:25, 25:13, 24:17, 14:13). Srbiju je predvodio Bogdan Bogdanović sa 21 poena, Filip Petrušev je dodao 17, dok je Tadas Sedekerskis sa 14 poena bio najefikasniji u sastavu Litve.

Srbija će u polufinalu u petak igrati protiv pobjednika susreta Kanada - Slovenija koji je na programu u srijedu.

Linker
28. travanj 2024 05:23