Giannis Antetokounmpo 

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
OGLASIO SE IZBORNIK

Antetokounmpo šepajući napustio parket i zabrinuo sve grčke navijače: ‘Ne znam čemu takav cirkus‘

Grčka je vrlo dominantno odradila skupinu C pobijedivši u svih pet utakmica
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. rujan 2022. 07:32

Giannis Antetokounmpo očekivano je bio uvjerljivo najbolji igrač skupine. Protiv Estonije je u sinoćnjoj utakmici ponovno prvi strijelac, ubacio je 25 poena u pobjedi 90:69. I usput je igrao samo 19 minuta.

Međutim, dvoranu je sjajna NBA zvijezda napustila uz vidno šepanje i uz bolove. Razlog je ozljeda gležnja. Grčki izbornik Dimitris Itoudis pokušao je ublažiti ozbiljnost te ozljede:

"Giannis ionako ne bi igrao više od 20 minuta jer je takav i bio dogovor uoči utakmice. Ne znam čemu takav cirkus. Giannis je zamijenjen i dali su mu ledene obloge kao i uvijek. Obično se to događa iza zatvorenih vrata, ovaj put je u javnosti. Ali u redu je."

Vidjet ćemo što će donijeti utakmice u Berlinu, ali grčki superstar definitivno ima problema s tim zglobom, koliko go to Itoudis pokušao sakriti. Grci su u našem dijelu ždrijeba, najprije igraju protiv Čeha, a ako bude sve po planovima u četvrtfinalu ih čeka Njemačka, koja igra sjajnu košarku i koja leti na krilima fantastične podrške navijača.

Ne riješi li Antetokounmpo problem sa zglobom Grčkoj se ne piše dobro. Premda, ako je Itoudis rekao istinu, Giannis je s takvim zglobom Estoncima utrpao 25 poena za 19 minuta. Uz samo jedan promašeni šut (9-10).

Linker
03. svibanj 2024 08:43