Ante Tomić

 JOAN VALLS Nurphoto Via Afp
POTVRĐENO

Bivši hrvatski reprezentativac nakon najefikasnije sezone u Španjolskoj potpisao novi ugovor

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić (35) produžio je ugovor Joventutom do lipnja 2025. godine
Piše: HinaObjavljeno: 02. srpanj 2022. 11:11

Bivšem hrvatskom reprezentativcu je istjecao ugovor 30. lipnja, no u njemu je postojala opcija produženja za dodatnu sezonu. Igrač i klub su to iskoristili pa se dogovorili o suradnji za još dvije sezone.

"Joventut Badalona i Ante Tomić postigli su sporazum (...). Ovim potezom je Joventut potvrdio nastavak suradnje s jednim od referentnih igrača europske košarke i pokazao u kojem pravcu će ići njegov projekt nakon velike sezone", priopćili su crno-zeleni iz gradića pored Barcelone.

Joventut je regularni dio prvenstva bio završio na četvrtom mjestu, a onda je u polufinalu doigravanja izgubio od Barcelone s 1-3 u pobjedama. U Eurokupu je osvojio prvo mjesto u skupini pa onda iznenađujuće ispao u osmini finala od njemačkog Ratiopharm Ulma.

Klub, čije ime u prijevodu znači "Mladost", navodi da je iza Tomića najbolja sezona od kada je došao u Španjolsku prema broju postignutih koševa. Dubrovčanin je zabijao 14,3 koša po utakmici, a uz to je imao 6,6 skokova i 2,7 asistencija po susretu.

Tomić je godine 2010. došao iz Zagreba u Real Madrid gdje je bio do 2012. godine. Zatim je prešao u Barcelonu od koje se oprostio 2020. kao njen kapetan kada mu je istekao ugovor. Budući da je htio ostati živjeti u Barceloni potpisao je ugovor s Joventutom, klubom iz predgrađa.

Linker
24. travanj 2024 02:03