ISSOUF SANOGO/AFP/PROFIMEDIA Issouf Sanogo/afp/profimedia
PONUDA KOJA SE NE ODBIJA

Bogati šeici nakon nogometnog dobili još jedno spektakularno svjetsko prvenstvo! U igri je i Hrvatska

Bit će to treće uzastopno prvenstvo koje će se održati na azijskom kontinentu
Piše: SNObjavljeno: 28. travanj 2023. 08:19

Nakon što je u studenom i prosincu prošle godine ugostio Svjetsko prvenstvo u nogometu, u kojem je Argentina otišla do titule, Katar će za četiri godine dobiti još jednu veliku počast. Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je kako će Katar biti domaćin Svjetskog prvenstva u košarci 2027. godine, a sve utakmice turnira igrat će se u Dohi.

FIBA je, navodno, bila impresionirana ponudom Katara, a kao prednost istaknuli su održavanje turnira u jednom gradu, misleći kako će navijači imati veću priliku uživati na više utakmica uz manje putovanja. Inače, bit će to treća uzastopna svjetska smotra koja će biti održana na azijskom kontinentu. Prije četiri godine Španjolci su stigli do naslova u Kini, a 32 reprezentacije u kolovozu i rujnu ove godine za titulu svjetskog prvaka borit će se u turniru koji će se održati u tri azijske države: Japanu, Filipinima i Indoneziji.

S obzirom na to kako se hrvatska reprezentacija nije kvalificirala na nadolazeće Svjetsko prvenstvo, Katar će im biti prva prilika da okuse draž svjetske smotre još nakon 2014. i prvenstva u Španjolskoj.

Linker
28. travanj 2024 05:04