Boriša Simanić

 FIBA
TRAGIČAR SP-A

Cure mučni detalji ozljede zbog koje je srpski košarkaš ostao bez bubrega, objavljena i pozitivna vijest

Odmah na Filipinima su obavljene dvije operacije, a komplikacije su nastale zbog krvarenja
Piše: SNObjavljeno: 04. rujan 2023. 21:53

Boriša Simanić ne tragičar Svjetskog prvenstva u košarci. Srpski reprezentativac je za vrijeme utakmice protiv Južnog Sudana dobio udarac od Nunija Omota zbog kojeg mu je morao biti odstranjen bubreg. Omot se odmah ispričao, ali to nije pomoglo Simaniću.

Simanić je na Filipinima obavio dvije operacije, a za srpski Mondo cijelu situaciju je prepričao liječnik Partizana Moma Jakovljević koji je u kontaktu s Draganom Radovanovićem, liječnikom srpske košarkaške reprezentacije.

- Profesor Radovanović mi je rekao kako je došlo do komplikacija, nekroze gornjeg dijela bubrega. Prijetile su još veće komplikacije, sepsa, pa su morali odstraniti bubreg. Sve je počelo krvarenjem, vjerojatno je došlo do pucanja zida glavne arterije bubrega - rekao je Jakovljević koji je odgovorio i na pitanje je li zbog cijele situacije ugrožena Simanićeva karijera.

- Sljedeća sezona je za njega završena, no poslije pet-šest mjeseci će se moći baviti košarkom. Bubreg je parni organ, on će s jednim bubregom moći normalno živjeti - objasnio je Jakovljević.

Linker
14. travanj 2024 21:19