JAM STA ROSA Afp
MUNDOBASKET

Dominikanci svladali Talijane i kreirali senzaciju na SP-u. Njemačka slavili u derbiju, Crnogorci rutinski

Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj je Dominikanska Republika povela 31:17
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 27. kolovoz 2023. 12:48

Dominikanska Republika kreirala je senzaciju na Svjetskom prvenstvu svladavši Talijane (87:82) u utakmici 2. kola na Mundobasketu. Odlučujuća je bila treća četvrtina u kojoj je Dominikanska Republika povela 31:17, da bi na kraju uspjela obraniti stečenu prednost. Do pobjede su ih predvodili Andrés Feliz i Karl-Anthony Towns koji su ubacili po 24 poena, dok je kod poraženih najefikasniji bio Marco Spissu sa 17 koševa.

Ispunili smo cilj - započeo je Towns nakon utakmice - Mislim da smo napravili odličan posao i pronašli način kako da svladamo neugodnog protivnika. Andres i svi u momčadi bili su nevjerojatni, ovo je sjajna pobjeda čitavog tima - podvukao je krilni centar Minnesote.

Italija za plasman dalje mora slaviti u posljednjem kolu, a pritiska su svjesni svi igrači. Dodajmo da su tijekom utakmice ostali i bez izbornika. Gianmarco Pozzecco dobio je dvije tehničke pa je morao napustiti parket.

U derbiju dana Njemačka je iznenadila protiv blagih favorita Australaca i stigla do trijumfa (85:82). Nijemce je do pobjede u tijesnoj završnici vodio Dennis Schröder sa 30 poena i osam asistencija dok je Maodo Lo dodao 20.

Kod Australije je najbolji bio Patty Mills sa 21 poenom, šest asistencija i pet skokova dok je Josh Giddey dodao 17 uz tri asistencije.

Do druge pobjede na turniru stigli su i košarkaši Crne Gore koji su nakon Meksika, s lakoćom svladali i Egipat (89:74). Nikola Vučević bio je najraspoloženiji kod Crnogoraca s 16 poena i sedam skokova dok je kod Egipta konce držao Ehab Amin Saleh s 26 poena.

Linker
02. svibanj 2024 07:17