Evan Fournier

 YASUYOSHI CHIBA Afp
PALA FRANCUSKA

Doživjeli debakl kakav se ne pamti, zvijezda ostala u totalnom šoku: U tri riječi sažela totalnu blamažu

Kanada je upisala veliku pobjedu u prvom kolu Svjetskog prvenstva
Piše: SNObjavljeno: 25. kolovoz 2023. 21:08

Francuska je na Svjetsko prvenstvo u košarci došla s ambicijom borbe za medalju, a već u prvom kolu su doživjeli potpuni debakl. Izgubiti od Kanade nije sramota, ali izgubiti s 30 poena razlike (95:65) jeste.

Poraz bi možda bio još veći da u redovima Francuske nije bio raspoložen Evan Fournier. Košarkaš New York Knicksa ubacio je 21 poen i imao tri skoka, a poslije utakmice u tri je riječi sažeo sve što se događalo na parketu:

- Razbili su nas - rekao je Fournier pa dodao:

- Fizički su bili odlični, natjerali su nas da radimo stvari koje nismo namjeravali. Uspjeli su nas izbaciti iz naše zone komfora, a drugo poluvrijeme je bilo početak našeg kraja.

Francuzima slijedi utakmica protiv Latvije koja je u prvom kolu pobijedila Libanon rezultatom 109:70.

- Do sada smo bili fokusirani na Kanadu pa ne znam puno o Latviji. Dugo nismo igrali protiv njih, oni nisu bili na Eurobasketu ni na prošlom Mundobasketu. Znam da su došli bez Kristapsa Porzingisa, ali to je momčad koja ima dosta igrača koji su kreativni, igraju dobro s loptom u rukama. Opasni su šuteri, bit će to teška utakmica, a u njoj moramo vratiti i samopouzdanje. Izgubili smo s 30 poena razlike, ali znamo da smo dobra momčad i znamo što trebamo raditi - rekao je Fournier.

Linker
02. svibanj 2024 15:49