TOM DUBRAVEC/CROPIX
U NOVOJ SREDINI

Hrvatski reprezentativac napustio Split i napravio senzacionalan transfer u drugu ligu

Ovo nije prvi inozemni angažman iskusnog reprezentativca koji je kao ‘klinac‘ stigao u Zagreb
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. srpanj 2023. 17:59

Iako su se na Gripama nadali da će u sezonu pod novim trenerom Slavenom Rimcem krenuti ponovo i s Dominikom Mavrom (29) na poziciji startnog playmakera, to se nije dogodilo. Mavra će u sljedećoj sezoni zaigrati za Avtodor iz Saratova, klub iz “drugog razreda” ruske VTB lige u kojem je nedavno iz Monaca na klupu stigao Milenko Bogićević, dugogodišnji pomoćnik Saše Obradovića.

Prije je u Saratov stigao i bivši NBA igrač Cyndarius Thornvell pa je jasno da se tu radi o jednom iskoraku za Zadranina koji je prošle sezone bio najbolji igrač Splita.

Ovo definitivno neće biti prvi inozemni angažman iskusnog reprezentativca koji je kao klinac stigao u KK Zagreb, prije deset godina preko Splita stigao do Cibone (bio u momčadi koja je osvojila ABA ligu 2014. u Beogradu), da bi nakon angažmana u Poljskoj (Dabrowa Gornicza) i Makedoniji (Karpoš Sokoli) te kratkog izleta u Španjolsku (Joventut) igrao još za skopski MZT, litavski Lietkabelis i slovensku Krku te od 2019. do 2022. konačno i u dresu matičnog Zadra kojeg je vodio do dva kupa Krešimir Ćosić i naslova prvaka Hrvatske 2021.

Linker
30. travanj 2024 19:26