Toni Nakić

 RONALD GORSIC Cropix
JOŠ JEDAN ODLAZAK

Iz Cibone otišao i MVP finala prvenstva, u novom klubu čeka ga bivši hrvatski izbornik

U zadnje dvije akcije Šibenčanin nije bio u reprezentaciji zbog ozljeda, mogao bi na Eurobasket.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 05. srpanj 2022. 16:55

Toni Nakić, MVP finala hrvatskog prvenstva dugo je oklijevao s odlaskom iz Cibone, iako je odmah bilo jasno kako će za Cibonino krilo biti ponuda. Uostalom, kako igrač nije bio plaćen, iako je ugovorno i dalje vezan za Cibonu, moguća prijetnja odštetom nije postojala.

U prvi se mah činilo kako bi Nakić mogao završiti pod paskom Vassilisa Spanoulisa, koji će imati trenerski početak u grčkom Peristeriju, pa bi tamo uz iskusnog sugrađanina Miru Bilana mogao početi inozemnu karijeru, no Peristeri se odlučio za druge opcije, a Nakić je postao meta španjolskog Breogana, momčadi koju vodi bivši hrvatski izbornik Veljko Mršić.

I Nakić će svoj put, s 23 godine nastaviti u Španjolskoj, a Veljko Mršić će nastaviti graditi put ovog darovitog košarkaša koji nije bio u reprezentaciji na posljednje dvije utakmice samo zbog toga jer je prijavio ozljedu koljena, no mogao bi biti u reprezentaciji na Eurobasketu.

Tako je Mršić nastavio dovoditi igrače iz regije za novu sezonu Breogana, jer su prije Nakića potpisali srpski igrači Nemanja Nenadić i Stefan Momirov. Sva tri igrača, kao i trenera zastupa agencija Miška Ražnatovića.

Linker
26. travanj 2024 20:27