SHERWIN VARDELEON Afp
NIŠTA OD NOVE SENZACIJE

Kakva drama na SP-u! Nijemci uz katastrofalan učinak najveće zvijezde ipak zaustavili najugodnije iznenađenje

Njemački košarkaši ušli su među četiri najbolje reprezentacije ovogodišnjeg Mundobasketa
Piše: SNObjavljeno: 06. rujan 2023. 12:34

Nakon SAD-a i Srbije saznali smo i trećeg polufinalista Svjetskog prvenstva u košarci. Bit će to Njemačka koja je u srijedu rezultatom 81:79 (13:16, 23:18, 26:25, 19:20) porazila reprezentaciju Latvije.

Sredili su na ovom Svjetskom prvenstvu Francuze i Španjolce, ali do novog iznenađenja u Manili Latvijci ipak nisu stigli. Istina, bili su blizu, prijetili i držali se sjajno sve do samoga kraja. Tek se uvodni dio posljednje četvrtine može izdvojiti kao period u kojem je izgledalo da Nijemci nešto sigurnije plove prema polufinalu. Pobjegli su tada na +14, no uporni Latvijci vraćali su se, malo po malo topili prednost suparnika te na kraju došli do -2, no Davis Bertans promašio je u posljednjem napadu tricu za pobjedu koja bi se još dugo prepričavala.

image

Davis Bertans

SHERWIN VARDELEON Afp

Bertans, 30-godišnje krilo Dallas Mavericksa, i sedam godina mlađi bek Nevėžisa Arturs Zagars nosili su kroz veći dio susreta svoje suigrače, ali na kraju za novi veliki podvig nisu imali snage, ali ni sreće. Bertans je susret okončao s 20 poena, dok je najbolji strijelac utakmice Zagars dodao 24 uz osam asistencija.

Franz Wagner koji se ozlijedio u prvom meču turnira vratio se u njemački sastav i bio najbolji pojedinac svoje momčadi sa 16 poena, osam skokova i tri asistencije. Za razliku od njega, najveća zvijezda reprezentacije odigrala je ispod očekivanja. Dennis Schröder upisao je devet poena uz katastrofalan šuterski učinak 4/26 iz igre (0/8 za tri poena).

Njemačka će u polufinalu igrati protiv SAD-a.

Napomenimo i da će danas od 14:30 na parketu snage odmjeriti Kanada i Slovenija, a uspješniji iz tog susreta za finale će igrati protiv Srbije.

image
JAM STA ROSA Afp

Linker
02. rujan 2024 18:23