Dončić će imati veliki dvoboj protiv Shai Gilgeous-Alexandra

 YUICHI YAMAZAKI Afp
OSAM NAJBOLJIH

Kakvi nas dvoboji čekaju u četvrtfinalu Svjestkog prvenstva! Evo tko protiv koga igra i kada

Četvrtfinalne utakmice igraju se u utorak i srijedu
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 03. rujan 2023. 22:45

Odlične utakmice smo gledali u drugom krugu Svjetskog prvenstva u košarci, a sada je ostalo ono najvažnije - borba za medalje. Osam najboljih reprezentacija izborile je četvrtfinale koje se igra u utorak i srijedu.

Sam pogled na četvrtfinalne parove govori kako ćemo gledati uzbudljivu košarku. Program u utorak u 10:45 otvaraju Litva i Srbija u pravom europskom klasiku. Litavci su odigrali odlično prvenstvo, a protiv SAD-a su pokazali kako su u stanju pobijediti i najbolje, posebno kada im se otvori šut za tri poena. S druge strane je Srbija pokazala slabost protiv Italije, ali i dominaciju kada je bilo najpotrebnije - protiv Dominikanske Republike.

Amerikanci su osjetili kako to izgleda kada izgubiš, a u utorak će osvetu za poraz od Litve tražiti protiv Italije. Talijani sigurno ne mogu igrati obranu poput Litavaca, ali mogu pogađati trice u nizu i to bi moglo donijeti probleme Amerikancima za koje ipak vjerujemo da će ući puno angažiraniji u ovu utakmicu. Dvoboj između SAD-a i Italije bit će zanimljiv i zbog Paula Banchera koji se svojedobno obećao reprezentaciji Italije, ali je to zaboravio kada je dobio poziv od Stevea Kerra pa je odlučio igrati za SAD.

U srijedu program otvara Njemačka, koja je pokazala možda i najujednačeniju igru na cijelom Mundobasketu te Latvija, koja je definitivno odigrala najljepšu košarku u drugom krugu. Bit će zanimljivo vidjeti tko će biti bolji u tvom dvoboju.

Posljednji meč će donijeti dvoboj dva velika superstara - kanadskog Shai Gilgeous-Alexandra i slovenskog Luke Dončića. Naravno kako oni neće igrati sami, ovisit će puno i o njihovim suigračima koji će morati iskoristiti sve ono što im njih dvojica kreiraju.

Cjelodnevni košarkaški maratoni su završili, sada je ostalo ono najvažnije - četvrtfinalne utakmice u kojima je teško odrediti favorite. Za sladokusce.

Raspored četvrtfinalnih utakmica:

Utorak, 5. rujna

10:45 Litva - Srbija

14:40 Italija - SAD

Srijeda, 6. rujna

10:45 Njemačka - Latvija

14:30 Kanada - Slovenija

Linker
25. travanj 2024 18:46