MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
JOŠ NIŠTA OD ISPLATE

Kreirali su veliku senzaciju Eurobasketa, a i dalje čekaju uplatu novca koji su im obećali

Na ovim našim prostorima sportaši se često čine kao jedni od rijetkih svjetionika društva, pogotovo u teška vremena
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 05. rujan 2022. 10:17

No, dok sportaši svoje na terenu odrađuju često i iznad očekivanja, pogotovo kad nastupaju za reprezentacije, oni koji bi im trebali biti potpora i servis često zakažu.

A to su u prvom redu političari. Pravi primjer gore navedenog je situacija u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine. Naime, iako je BiH na Eurobasketu iznenadila favoriziranu Sloveniju i stigla nadomak prolaza skupine, Košarkaški savez BiH i dalje čeka na uplatu novca kojeg im je obećalo Vijeće ministara te države.

O čemu se zapravo radi? Prema informacijama koje je objavio Klix.ba, Vijeće ministara je na prijedlog predsjedavajućeg Zorana Tegeltije na telefonskoj sjednici donijelo odluku o odobravanju sredstava iz tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu.

"Odlukom je Košarkaškom savezu BiH odobreno 200.000 KM za financiranje pripreme reprezentativaca BiH pred odlazak na natjecanja i kupovinu avionskih karata za sudjelovanje na međunarodnim natjecanjima. Prethodno je Košarkaški savez BiH dostavio Vijeću ministara plan priprema i aktivnosti s financijskim sredstvima potrebnim za pripreme i sudjelovanje košarkaških seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji na Europskom i Svjetskom prvenstvu, te mlade reprezentacije BiH", glasilo je priopćenje iz Vijeća ministara BiH.

Ta je sjednica održana prije 20 dana, odnosno 15. kolovoza, ali novac još nije uplaćen. Reprezentativci svoj dio na terenu odrađuju sjajno, u Kölnu su u nedjelju pobijedili Sloveniju 97:93 i stigli na korak do eliminacijske faze. U preostale dvije utakmice s Francuskom i Litvom (utorak i srijeda) za siguran prolaz potrebna im je jedna pobjeda...

Linker
02. svibanj 2024 02:09