Nikola Krstic/Shutterstock Editorial/Profimedia
REPOVI NAKON DRAME

Litva bijesni nakon Njemačke: ‘Oštetili su nas, žalili smo se, a delegat je sav crven samo sjedio!‘

Litavci su nakon drame s Njemačkom upisali treći poraz u nizu, no ovoga puta su uložili i žalbu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2022. 08:22

Dramatičan je bio okršaj domaćina Eurobasketa Njemačke i Litve, te okončan nakon dva produžetka (109:107). Litavci su tako upisali i treći poraz u nizu, ali su uložili žalbu zato što su "suci zaboravili dodijeliti im slobodno bacanje na kraju treće četvrtine zbog tehničke pogreške njemačke klupe."

Što se dogodilo? Pri vodstvu Nijemaca 63:60 njemački je izbornik dobio tehničku pogrešku, ali Litva nije dobila slobodno bacanje koje joj nakon toga po pravilima pripada. Netom prije toga Maodo Lo je faulirao Jonasa Valanciunasa, koji je zog toga izveo dva slobodna bacanja (oba je promašio), ali Litva nije dobila još jedno slobodno bacanje zog tehničke.

"Njihov izbornik je dobio tehničku pogrešku, a mi nismo dobili slobodno bacanje koje smo morali dobiti. Kad je naš izbornik protestirao, delegat je sav crven samo sjedio i nije ništa napravio", rekao je Mindaugas Kuzminskas nakon utakmice.

Litva je uložila žalbu nakon utakmice, ali jasno je da zbog toga neće dobiti utakmicu. No, ovaj Eurobasket obilježen je s previše pogrešaka i incidenata, te FIBA očito mora zaoštriti kompletan protokol utakmica kako bi smirila tenzije.

Linker
07. svibanj 2024 18:48