Tobias Schwarz/Afp/Profimedia
AMERIKANCI EURO KOŠARKE

Luda godina za Španjolce! To što su njihove selekcije napravile jednostavno graniči s nemogućim

Kakva je ovo godina za španjolsku košarku! Ulazak u finale Eurobasketa samo je šlag na tortu sezone koja je nevjerojatna
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 17. rujan 2022. 11:10

Portal Basket News nabrojio je sve uspjehe Španjolaca koje dokazuju da nema jače košarkaške sile u Europi. Nitko Španjolcima nije ni blizu.

Gotovo nerealno izgledaju uspjesi koje su Španjolci nanizali ovog ljeta. Sve selekcije igrale su finala europskih prvenstava, kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Pričamo o devet natjecanja.

Idemo redom. U muškoj konkurenciji U-16 reprezentacija osvojila je srebro, U-17 reprezentacija srebro, a U-18 i U-20 selekcije osvojile su europsko zlato. U ženskoj konkurenciji selekcije U-16, U-17 i U-18 osvojile su srebrne medalje, dok je U-20 reprezentacija osvojila zlato.

Pred seniorima je veliko finale Eurobasketa. Po mnogima su Francuzi favoriti u finalu, ali nisu li to bili i neki drugi, jer uoči Eurobasketa nitko Španjolce nije vidio u finalu. Da bi ih na Eurobasketu do sada nadigrala i porazila samo Belgija predvođena našim Darijom Gjergjom.

Devet selekcija i devet velikih finala na isto toliko natjecanja doseg je koji nikada nitko u Europi nije napravio. Zato Španjolci već sada slave na sve strane, ovo je njihovo ljeto kako god finale završilo. Oni su najbolja europska selekcija u ovom stoljeću, aktualni su prvaci svijeta, igraju finale Eurobasketa, a budućnost je definitivno njihova. Španjolci izgledaju kao Amerikanci europske košarke.

Linker
26. srpanj 2024 15:56