Luka Dončić

 YUICHI YAMAZAKI Afp
SVJETSKO PRVENSTVO

Luka Dončić nije skrivao razočaranje: ‘Preslabi smo. Svi nas tuku po cijelom terenu, a mi nikoga ne udaramo‘

Slovenija će protiv Italije igrati utakmicu za sedmo mjesto
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. rujan 2023. 19:13

Luka Dončić razočarano završava nastup na Svjetskom prvenstvu, Slovenija će protiv Italije igrati utakmicu za sedmo mjesto. Nakon poraza od Kanade u četvrtfinalu, Slovenci su poraženi u od Litve u doigravanju za plasman od petog do osmog mjesta. Nije puno pomoglo Dončćevih 29 poena jer nije imao pravu pratnju suigrača. Slovenija bi pobjedom nad Italijom ostvarila najbolji plasman u povijesti Mundobasketa, a Dončića su pitali je li mu to dodatan motiv.

- Nadam se da je. Za mene je igranje košarke svakako motivacija, a naročito za reprezentaciju. Utakmica je bila noć za noć. Bilo je teško povratiti noge i zaspati nakon onog jučerašnjeg poraza od Kanade, ali što je tu je. Nadamo se da će biti bolje u idućoj utakmici - rekao je Dončić.

Slovenci su u posljednje tri utakmice primili po 100 koševa. Njemačka je u posljednjoj utakmici skupine slavila 100 - 71, Kanada u četvrtfinalu 100 - 89, a potom i Litva 100 - 71.

- Preslabi smo, jednostavno. Preslabo igramo, nikoga ne udaramo. Svi nas tuku, po cijelom terenu. To se vidi. A mi preslabo igramo - poručio je Dončić.

Linker
28. travanj 2024 08:24