OLIVER BUNIC Afp
OTVORIO DUŠU

‘Mene bi bila sramota sada doći u reprezentaciju!‘ Izbornik Srbije otkrio priznanje najveće zvijezde

‘Ispraznio se totalno. Do zadnjeg trenutka on je bio u dvojbi "mogu li ili ne mogu"‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 22:12

Izbornik košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je razloge zašto Nikola Jokić prošle godine nije bio dio momčadi koja je osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu.

- Vrlo kratko. To nije samo u košarci. Ljudi od kojih se najviše očekuje, oni moraju i psihički i fizički biti spremni za taj izazov da preuzmu odgovornost. Jer oni preuzimaju odgovornost. Oni su najbolji. Od njih se najviše očekuje - kazao je Pešić za Sport klub i dodao:

- Tako je i u pitanju Jokić. Ako je odmoran i ako je spreman i psihički i fizički ne postavlja se pitanje pripada li on ovoj grupi. To je sve isto godište, 1994. i 1995. Oni imaju whatsapp. druže se, dogovaraju... Oni imaju vezu i prijateljsku i košarkašku, navijaju jedan za drugog, čestitaju jedan drugom. To sve postoji. Međutim, dolazi dan odluke. Mogu li ja ispuniti ono što se od mene očekuje? Ako si ti odgovoran prema svom poslu, onda se pitaš - mogu li ispuniti očekivanja. Ako osjećam da ne mogu, ja ne idem. Ja ne idem u taj posao. Evo objasnio sam vam. Ako se Jokić osjeća dobro kako se prošle godine nije osjećao nakon što je odigrao više od stotinu utakmica. Ispraznio se totalno. Jednostavno košarka više nije bila prioritet. Do zadnjeg trenutka, do zadnjeg trenutka on je bio u dvojbi "mogu li ili ne mogu" - otkrio je Pešić.

Do prvog dana priprema Jokić se lomio.

- Ja sam njemu rekao: "Dođi malo kasnije, odmori se...". I kada smo ga doveli do kraja u dvojbu, on je rekao: "Ne, mene bi bila sramota doći kao neki veliki Jokić, kao neki MVP i da dođem posljednji ja to neću. Ja hoću - ili igram i dolazim prvi dan, prvi na treningu, zadnji iz dvorane i još individualni rad. Prioritet je onda reprezentacija i košarka". E, to rade najbolji. I zato su najbolji - poručio je Pešić.

Linker
12. ožujak 2024 22:12