SHERWIN VARDELEON Afp
NA PUTU PREMA NASLOVU

‘Možda niste vjerovali‘ Srbi traže novi spektakl i za to imaju dobar razlog: ‘Neka bude Amerika pa da vidimo‘

‘Volio bih njih i zbog drugih igrača, i zbog nekih poraza koje smo imali‘, kaže Bogdan Bogdanović
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. rujan 2023. 13:49

Po deveti put u povijesti košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svjetskog prvenstva pobjedom nad Kanadom (95:86), a u nedjeljnom finalu imaju priliku osvojiti rekordni šesti naslov svjetskog prvaka. SAD i Srbija imaju po pet naslova, a upravo Amerikanci igraju u drugom polufinalu protiv Njemačke. SAD dosad ima osam finala.

- Možda niste vjerovali, ali momci su pokazali kako se bori. Čestitam svima. Dat ćemo sve od sebe, pokazat ćemo zube i u finalu – rekao je Ognjen Dobrić.

Aleksa Avramović bio je odličan u ulozi jokera.

- Imao sam snage gristi po cijelom terenu. Igrali smo dobro, svi smo bili dobri. Davidovac je duša ove momčadi. Ne zanima me protivnik - rekao je Avramović.

image
JAM STA ROSA Afp

Mediji hvale i Bogdana Bogdanovića koji igra odlično na ovom natjecanju. Već ranije je kapetan srpske reprezentacije nanizao 23 utakmice s barem jednom postignutom tricom te je na vječnoj ljestvici prestigao Dražena Petrovića, a u polufinalu s Kanadom je 24. put zaredom na utakmici postigao tricu te je postao i službeni FIBA-in rekorder.

- Jako sam sretan i zadovoljan, puno mnogo smo radili i trenirali, i isplatio se. Drago mi je da smo u finalu. I ja sam bio nervozan, a Brooks je odličan u svom poslu. Međutim, pobijedili smo i drago mi je. Volio bih Ameriku, da se okušamo. Volio bih i zbog drugih igrača, i zbog nekih poraza koje smo imali – izjavio je Bogdanović.

Nikola Milutinov gađao je bez promašaja, ubacio je 16 poena, dodao je i 10 skokova.

- Osjećaj je nevjerojatan. Možda najbolja utakmica na prvenstvu, još bolje nego s Litvom jer je to bio jedini recept protiv dobre Kanade s odličnim igračima. Čestitam svim igračima i trenerima na ovom velikom uspjehu. Imali smo fantastičan skauting. To je obavilo posao protiv nevjerojatne Kanade, jer protiv njih moraš igrati na najvišoj razini – rekao je Milutinov.

Linker
28. travanj 2024 08:24