Claudio Grassi/Lapresse/Profimedia
ZANIMLJIV PODATAK

Nacija s najviše postignutih poena na Eurobasketu ne dolazi iz Europe, evo kako u tome stoji ‘naš‘ Smith

Najviše poena, nih 656, na europskoj košarkaškoj smotri postigli su Amerikanci
Piše: SnObjavljeno: 10. rujan 2022. 09:22

Najviše poena na Eurobasketu, gledamo li sve utakmice prvog kruga postigli su - Amerikanci. Ne treba to nikoga čudi, jer gotovo sve selekcije imaju po jednog Amerikanca u svojim redovima. Američki igrači zabili su u stvari uvjerljivo najviše poena (656), a iza njih slijede Srbi (484), Slovenci (464), Nijemci (456), Litavci (439)...

Amerikance je po broju poena predvodio predvode gruzijski internacionalac Thaddus McFadden i John Roberson iz BiH, koji su postigli po 75 poena.

Na trećem mjestu je Dee Bost (70) iz Bugarske, pa onda redom idu crnogorski play plejmejker Kendrick Perry (66), koji je predvodi sve igrače po ukupnom broju ukradenih lopti. A.J. Slaughter iz Poljske zabio je 60, "Španjolac" Lorenzo Broen je na 56 poena. I tu red dolazi na "Hrvata" Jaleena Smitha koji je u pet utakmica zabio 55 poena. Smith je dakle ukupno sedmi naturalizirani strijelac na Eurobasketu. Ne smijemo se žaliti, posebno zato što smo ga i doveli u posljednji trenutak.

Inače, ukupno 14 selekcija - računamo li i Dorseyja - ima u svojim redovima američke igrače. Ostale nacije zastupane su s najviše 12 igrača.

Linker
14. travanj 2024 01:13