HE CHANGSHAN/AVALON/PROFIMEDIA He Changshan/avalon/profimedia
SJAJNA VIJEST

Nakon potpisa za Barcelonu, vraća se u reprezentaciju: Ricky Rubio na popisu za kvalifikacije

Tijekom prošlog ljeta naveo je kako će privremeno napustiti košarku kako bi se posvetio mentalnom zdravlju
Piše: HinaObjavljeno: 13. veljača 2024. 14:18

Nakon što je potpisao ugovor s Barcelonom do kraja aktualne sezone, 33-godišnji košarkaš Ricky Rubio našao se i na popisu španjolske reprezentacije uoči kvalifikacijskog ciklusa tijekom veljače za odlazak na Europsko prvenstvo.

Tako je obznanio Španjolski košarkaši savez, a Rubio se u reprezentaciju vraća nakon prošle godine. Tada je, prije Svjetskog prvenstva, napustio momčad i kamp objasnivši sve kao odlazak iniciran psihičkim problemima.

Rubio je propustio najveći dio posljednje dvije sezone zbog oporavka od puknuća prednjeg križnog ligamenta u koljenu, a prošli mjesec je objavio povlačenje iz NBA lige u kojoj je proveo 12 sezona. Ranije je tijekom prošlog ljeta naveo kako će privremeno napustiti košarku kako bi se posvetio mentalnom zdravlju.

U međuvremenu je nadišao te probleme, priključio se treninzima Barcelone, potom i potpisao za svoju nekadašnju momčad, a sada se vraća i u španjolsku reprezentaciju.

Donedavno je bio neizostavni član Španjolske s kojom je 2019. osvojio naslov svjetskog prvaka i bio proglašen najkorisnijim igračem (MVP) tog turnira. Ima ujedno srebro s OI u Pekingu 2008. i broncu iz Rio de Janeira 2016. te četiri medalje s europskih prvenstava, zlata iz Poljske 2009. i Litve 2011. te bronce iz Slovenije 2013. i Turske 2017. godine.

Španjolska se nalazi u skupini C kvalifikacija za EP zajedno sa Slovačkom, Latvijom i Belgijom. Prva utakmica očekuje je 22. veljače protiv Latvije na domaćem parketu, dok tri dana kasnije gostuje kod Belgije.

Linker
27. travanj 2024 04:56