Dario Gjergja i belgijska košarkaška reprezentacija

 FIBA
TVRDE SRPSKI MEDIJI

Nastavlja se kaos oko utakmice u Nišu: Belgija ne želi igrati protiv Srbije, hoće li doći do preokreta?

Ova utakmica je važna zbog prenošenja bodova u drugi krug kojeg su obje momčadi izborile
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2022. 08:08

Dok je Hrvatska u Rijeci gubila svoju utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo od Finske, u Nišu se događala drukčija drama na utakmici između Srbije i Belgije koju vodi hrvatski trener Dario Gjergja.

Naime, u toj su utakmici odigrane samo 3 minute, a onda je u dvorani Čair nestalo struje. Zbog preopterećenosti sustava veliki dio Niša je ostao u mraku, a među njima i sportska dvorana u kojoj se trebala odigrati važna utakmica grupe A ovih kvalifikacija. Sat vremena trajali su pokušaji da se omoguće uvjeti za odigravanje utakmice, a nakon toga donijeta je odluka da se utakmica igra danas s početkom u 19 sati.

No, onda se događa novi zaplet. Prema pisanju srpskih medija košarkaši Belgije ne žele danas na parket. Službenih vijesti iz njihovog tabora nema pa se ne zna koji je razlog njihovog odbijanja, ali vjerojatno žele naglasiti kako organizator nije osigurao uvjete za odigravanje utakmice pa bi se ona mogla registrirati njihovom pobjedom 20:0 za zelenim stolom. Međutim, FIBA je potvrdila današnji termin pa bi Belgijanci, ako ne budu željeli igrati, mogli izgubiti sa spomenutih 20:0.

Obje momčadi su željele da se ova utakmica igra, ali to nije bilo moguće. Ova utakmica je važna zbog prenošenja bodova u drugi krug kojeg su obje momčadi izborile. Latvija je prva u skupini s omjerom 5-1, a Belgija i Srbija imaju po 3-2. Slovačka nije upisala niti jednu pobjedu. Bez obzira na pritisak belgijskog saveza utakmica će se vjerojatno igrati danas u 19 sati.

Linker
20. travanj 2024 13:36