ARIS MESSINIS Afp
NOVI OBRAT

Neočekivani preokret u Srbiji. Čovjek koji je Orlove doveo nadomak svjetskog zlata ostaje izbornik

Pešić je dogovorio nastavak suradnje do kraja Eurobasketa iduće godine
Piše: SNObjavljeno: 17. listopad 2024. 16:52

Iako je početkom rujna iz vedra neba šokirao naciju i obznanio da napušta izborničku klupu srpske košarkaške reprezentacije, sada je došlo do velikog preokreta. Prema saznanjima Meridian Sporta, Svetislav Pešić ipak će nastaviti na klupi Orlova.

Ugovor jednog od najtrofejnijih europskih trenera svih vremena ljetos je istekao, međutim očekivalo se da će isti biti produžen nakon fantastičnih rezultata koje su Orlovi ostvarili u protekle dvije godine. To se na iznenađenje mnogih tada nije dogodilo, a iako se ubrzo očekivalo novo ime na klupi Srbije, novi predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović uspio je s Pešićem dogovoriti nastavak suradnje do kraja Europskog prvenstva 2025.

Popularni ‘Kari‘ Srbiju je preuzeo u izuzetno teškom trenutku, nakon što se Orlovi, pod vodstvom Igora Kokoškova, nisu plasirali na Olimpijske igre u Tokiju 2021.

Na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu Srbija se pod Pešićevom palicom okrunila srebrom, da bi na Igrama u Parizu osvojili brončano odličje, i to nakon što su u polufinalu bili nadomak ‘čuda‘ protiv američkog ‘dream teama‘ predvođenog LeBronom Jamesom, Stephom Curryjem, Joelom Embiidom i drugim NBA zvijezdama. Pešić je prethodno vodio i reprezentaciju Jugoslavije od 2000. do 2002. godine i s njom osvojio europsko i svjetsko zlato.

image
ARIS MESSINIS Afp

Linker
17. listopad 2024 16:53