Neven Spahija

 BURAK AKBULUT Anadolu Agency Via Afp
SLUŽBENO JE

Neven Spahija potpisao za novi klub, već na debiju čeka ga okršaj s još jednim bivšim HR izbornikom

Venezia ove sezone nije opravdala očekivanja, a Spahija će debitirati protiv Pesara.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 07. veljača 2023. 18:20

Nakon što je još u ponedjeljak stigao u Veneciju i tamo dogovarao novi angažman u bogatoj trenerskoj karijeri, Neven Spahija (60) od utorka službeno ima novi posao. Trofejni hrvatski stručnjak preuzeo je Veneziju, ambiciozni klub koji ove sezone nije opravdao velika ulaganja te se nalazi tek na devetom mestu talijanske lege, dok u Eurokupu sa 7-6 drži peto mjesto u skupini A.

Zanimljivo, Spahijin prethodnik Walter De Raffaele na klupi Venezie sjedio je posljednjih 12 godina, prvih pet kao pomoćnik, onda od 2016. i kao glavni trener koji je momčad vodio do najvećih klupskih uspjeha u povijesti, naslova prvaka Italije 2017. i 2019. godine, kao i jedinog europskog trofeja, FIBA kupa 2018.

Dok Veneziju sutra čeka gostovanje kod Lietkabelisa u Eurokupu na kojem će momčad voditi dosadašnji pomoćnik, Neven Spahija će prvu utakmicu na klupi imati u nedjelju kad u goste stiže Pesaro koji vodi drugi proslavljeni hrvatski trener, Jasmin Repeša.

Dodajmo da Šibenčaninu koji je, osim u Hrvatskoj, radio u Sloveniji, Rusiji, Litvi, Izraelu, Španjolskoj, Turskoj, SAD i Kini, ovo nije prvi angažman u Italiji s ozirom da je od 2004. do 2005. na Apeninima vodio Roseto.

Linker
17. travanj 2024 22:23