David Krämer

 Ralf Poller/avanti/imago Sportfotodienst/profimedia
‘MEGA SRAMOĆENJE‘

Nijemci zgroženi debaklom svjetskih prvaka: ‘S*anje od izvedbe, ovo nećemo doživjeti idućih pet godina‘

Bugarska je u kvalifikacijama za EuroBasket nadigrala Njemačku sa 67:62
Piše: Vito TomasObjavljeno: 25. veljača 2024. 22:45

Njemačka muška košarkaška reprezentacija doživjela je šokantan poraz u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Nadigrala ih je reprezentacija Bugarske sa 67:62, što je Bild nazvao "mega sramoćenjem" svjetskih prvaka.

Iako su Nijemci dominantno otvorili dvoboj pobijedivši prvu četvrtinu s 19:7 i tako dali naznake da će to biti samo još jedan "blowout" susret kakav se i očekivao, domaći se sastav ubrzo probudio. Jednakom su mjerom Bugari uzvratili u drugoj četvrtini s rezultatom 21:8 i odlaskom s prednosti na odmor.

Nastavak je donio presliku prvog dijela, a domaćini su se na kraju pokazali pribranijima i konkretnijima te odnijeli pobjedu. Najbolji u bugarskim redovima bio je izvrsni Codi Miller-McIntyre s 23 poena, pet skokova i četiri asistencije, a prvi suputnik bio mu je Hristo Zahariev s 15 poena. U njemačkom je sastavu samo David Krämer ostao iz momčadi koja je ljetos osvojila naslov svjetskih prvaka, no to ni najmanje ne umanjuje značaj poraza.

Bivši reprezentativac Per Günther nakon utakmice je, zgrožen prikazanim, bez dlake na jeziku opleo po igračima i otkrio razloge poraza.

- To je jednostavno bilo sr*nje od izvedbe! Imali smo dosta igrača koji su bili zaokupljeni sami sobom pa stvari nisu išle pojedinačno. Ako šutiraš na koš 61 put, a samo 18 uđe, jasno je da nitko nema dobar osjećaj u prstima i da se ne osjeća ugodno. To je bilo stvarno ružno! Za mene su to danas bila pojedinačna nepojavljivanja. Ovakvu večer nećemo doživjeti sljedećih pet godina.

S druge strane, izbornik Gordon Herbert jedan od razloga za poraz vidio je i u nečem drugom.

- Ovdje je vladala sjajna atmosfera. Možda smo imali jednog ili dvojicu iz ekipe koji su se skrivali zbog toga.

Sve u svemu, Njemačka je nakon pobjede protiv Crne Gore u prvom kolu doživjela neočekivan i neplaniran poraz. Idući susreti u kvalifikacijama igrat će se u studenom, a Njemačku očekuju domaći i gostujući susreti protiv Švedske.

Linker
19. svibanj 2024 04:54