Dejan Radonjić

 NICOLAS KOUTSOKOSTAS/Nurphoto Via Afp
METLA U ATENI

Nisu mu oprostili najveći grijeh: Panathinaikos potjerao Dejana Radonjića i doveo novog trenera

Kultni klub je nakon niza od tri poraza na 16. mjestu euroligaške ljestvice s učinkom 8-16
Piše: HinaObjavljeno: 21. veljača 2023. 21:24

Košarkaši atenskog Panathinaikosa u utorak su izgubili jednog pa dobili drugog glavnog trenera, tako što je 53-godišnji Crnogorac Dejan Radonjić dobio otkaz, a na njegovo je mjesto postavljen 48-godišnji Christos Serelis.

Radonjiću, koji je došao na klupu Panathinaikosa uoči ove sezone, presudio je poraz u polufinalu grčkog Kupa od najljućeg suparnika, pirejskog Olympiakosa (65-81).

Bio je to već četvrti ovosezonski poraz Panathinaikosa od Olympiakosa, što je neoprostiv grijeh za trenera najtrofejnijeg grčkog kluba.

Panathinaikos je bio četvrti klub u Radonjićevoj trenerskoj karijeri koju je započeo u podgoričkoj Budućnosti (2005. do 2013.), a nastavio u Crvenoj zvezdi koju je vodio u dva navrata (2013.-2017. i 2020.-2022.) te minhenskom Bayernu (2018.-2020.).

Za razliku od crnogorskog stručnjaka, koji je u Panathinaikosu provodio svoju devetu sezonu u Euroligi te osvajao trofeje u svim klubovima u kojima je radio, Christos Serelis je gotovo cijeli trenerski vijek proveo u grčkom Lavriju. Glavni trener je postao 2005., kad je klub bio u četvrtoj ligi, a 2021. ga je uveo u finale doigravanja za prvaka Grčke. Sljedeće sezone je došao u Panathinaikos za pomoćnika privremenom glavnom treneru Georgiosu Vovorasu.

Kad je Vovorasa zamijenio Radonjić, Serelis se vratio u svoj Lavrio.

No nakon što ga je u utorak Panathinaikos imenovao za novog glavnog trenera, Serelis će u četvrtak, na gostovanju kod milanskog Armanija, prvi put voditi momčad u Euroligi.

Panathinaikos je nakon niza od tri poraza na 16. mjestu euroligaške ljestvice s učinkom 8-16.