Veliko slavlje Španjolaca

 TOBIAS SCHWARZ Afp
VELIKI PREOKRET

Očaj i euforija u Berlinu: Španjolci u velikoj drami srušili Nijemce i izborili finale Eurobasketa!

Reprezentacije Francuske i Njemačke igrat će u nedjelju veliki finale Europskog prvenstva.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. rujan 2022. 22:22

Njemačka - Španjolska 91:96 (24:27, 27:19, 20:19, 20:31)

NJEMAČKA: Lo 9, Giffey, Weiler-Babb 4, Voigtmann 2, Wagner 15p, 3s, 3a, Theis 10p, 3s, 5il, Schröder 30p, 8a, Wohlfarth-Bottermann 3s, Hollatz, Thiemann 6p, 3a, Obst 15p, 5s, Sengfelder.

ŠPANJOLSKA: Brown 29p, 6a, 4il, Pradilla 4, R. Fernandez 6p, 6s, Lopez-Arostegui 7p, 5s, J. Fernandez, Brizuela 5, Diaz 10, Saiz 2, W. Hernangomez 16p, 4s, 4il, Garuba 4p, 5s, 7a, J. Hernangomez 13p, 3s, Parra.



Njemačka serija stala je na Španjolskoj. Iako je Dennis Schröder vukao domaćina prema finalu, na koncu je presudio Amerikanac u dresu Španjolske Lorenzo Brown, ali i talijanski trener na klupi Španjolaca, Sergio Scariolo, koji je alternativnim obranama uništio svaku nadu Nijemaca i odveo Španjolce tamo gdje ih, objektivno, u ovom sastavu nitko nije vidio.

image

Lorenzo D‘ontez Brown bio je s 29 poena najefikasniji u redovima Španjolske

TOBIAS SCHWARZ Afp

U nedjelju od 20.30 sati igrati će se veliki europski klasik, za europsko zato će obračunati Španjolska i Francuska, a bit će to repriza finala iz 2011. godine. I polufinala iz 2013. godine. I četvrtfinala Igara 2012., ma biti će tko zna koji epski obračun dvije najbolje košarkaške reprezentacije Europe u 21. stoljeću.

image

Junak protiv Grčke Dennis Schroeder opet je zabio najviše (30), ali ovoga puta ostao bez pobjede

OLIVER BEHRENDT Afp

Nijemci su živjeli u ovoj utakmici dok je živio Dennis Schröder. On je vratio Nijemce iz minus devet s kojima su Španjolci držali u prvom poluvremenu na distanci Nijemce, jer ovi nisu pronašli šut. Onda je Schröder krenuo, ali je i Andreas Obs pogodio tri trice, pa su Nijemci napravili niz od 14-0 te su od 32:41, stigli do prednosti 46:41 i tako priveli kraju prvi dio uz veliku nadu.

Schröder je pogađao, Nijemci su držali i pritisak na skoku u napadu, Schröder je i probijao, pa su Nijemci koncem treće četvrtine imali i najvećih 71:61. Onda je Scariolo krenuo s pritiskom Alberta Diaza na Dennisu Schröderu, zatim je mijenjao zonske obrane, mečirao ih s čovjekom, gotovo svaki sljedeći napad Nijemci su morali igrati protiv neke druge obrane.

I tu se Schröder ispuhao, zabio je samo dva poena u zadnjoj dionici, nešto je još donosio Franz Wagner, ali je stao i Obst.

image
TOBIAS SCHWARZ Afp

S druge strane je nazadrživ postao Lorenzo Brown i Nijemci su u završnicu ušli s prednosti, čak su toliko kontrolirali utakmicu, da su Nijemci ostali i bez konkretnije prilike te će medalju tražiti u nedjeljnom okršaju za broncu protiv Poljaka.

Španjolci će igrati veliko finale. U remek-dijelu Sergia Scariola. Eto, baš je takav ovaj turnir bio za Španjolsku.

image

Sergio Scariolo

TOBIAS SCHWARZ Afp

I da, u finalu su dvije reprezentacije koje su počele turnir sporije, koje su kroz njega rasle i koje su dvije najbolje utakmice odigrale u polufinalu. Kad treba...

Linker
22. travanj 2024 10:19