Dario Gjergja

 NIKOLA KRSTIC Belga Via Afp
REAKCIJA NAKON SLAVLJA

Oglasio se hrvatski trener koji ispisuje povijest, evo kako je komentirao čudesan podvig koji je iznenadio sve

Nitko se u svijetu košarke nije usudio prognozirati da će Belgija nadjačati Španjolsku na Eurobasketu
Piše: SNObjavljeno: 05. rujan 2022. 11:53

No, izbornik Dario Gjergja napravio je velike stvari za belgijsku košarku, pobjeda protiv svjetskog prvaka samo je potvrda vrijednosti reprezentacije, pišu belgijski mediji.

"Mi više nismo mala košarkaška zemlja", rekao je Hrvat. "Pokazali smo da druge zemlje moraju uzeti u obzir nas. Jako sam sretan zbog ove skupine igrača."

"Nakon poraza od Crne Gore ostao nam je gorak okus u ustima. Ali protiv Španjolske smo se borili baš za svaku loptu. Osim onih pet loših minuta u 2. četvrtini, ovo je bila utakmica iz snova. Jako sam ponosan na svoje igrače."

Gjergja vidi pozitivnu evoluciju za belgijsku košarku, što je potvrdio i pobjedom protiv Srbije i Litve u pretkolima Svjetskog prvenstva.

"Ne samo ovo protiv Španjolske, nego i ono što smo napravili tijekom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo pokazuje da možemo nešto učiniti."

Gjergja ne želi pričati o sljedećem krugu Eurobasketa.

"Bitno mi je samo jedno: Za dva dana igramo protiv Turske. Sada se moramo odmoriti i oporaviti. ja ne gledam dalje od utakmice protiv Turske."

Najbolji strijelac Manu Lecomte (20 koševa) bio je uz izbornika na press konferenciji.

"Ovo je velika i zaslužena pobjeda", rekao je Lecomte. Od prvog trenutka smo pokazali pravi mentalitet. Nastavili smo vjerovati u sebe i nikada nismo odustali. Nisam iznenađen ovom pobjedom. Jako dobro poznajem suigrače i trenera i znam za što smo sposobni ako vjerujemo u sebe i igramo timski. Ako to ponovimo, možemo sve. To je naša snaga. Ako nastavimo pokazivati ​​ovakav mentalitet i stav, bit će to vrlo pozitivno za nas. To daje veliko samopouzdanje. Jako mi se sviđa ova ekipa. Svi vjerujemo jedni u druge."

Linker
20. travanj 2024 00:32