MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
ZAVLADALA DONČIĆMANIJA

‘On je Marsovac koji je poslan na zemlju kako bi njom vladao. Kao nekad Jordan, Dražen i Kukoč‘

Luka Dončić je još jednom oduševio cijeli svijet svojom partijom protiv Francuske
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2022. 13:27

Igra Luke Dončića protiv Francuske oduševila je košarkaški svijet. Iako ima samo 23 godine, već je jedan od najvećih košarkaša današnjice. Njegovu igru svijet prati s velikom fascinacijom. Evo kako su ga opisali Francuzi.

"Slovenija je s iznimnim Dončićem pobijedila Francusku. Bio je s druge planete, zabio je čak 47 koševa", nezemaljskim ga je opisao list La Parisien, a sportski dnevnik L‘Equipe dao mu je najvišu ocjenu za nastup o kojem će se pričati jako dugo. Dobio je 10, a proglašen je mađioničarem.

Spomenute novine istaknule su i nezadovoljstvo suđenjem francuskog izbornika Vincenta Colleta. "Ovako nešto nisam doživio u 13 godina otkako na natjecanjima vodim Francusku. Nažalost, naša najbolja igra na turniru nije nagrađena. Slovenija ima Luku Dončića, ali i mi smo radili stvari koje zaslužuju pošteno suđenje."

Španjolci su Dončića proglasili - Marsovcem. "Dončić dolazi s Marsa i vladat će ovim planetom. Jednog je dana s Marsa došao svemirski brod, doveo Luku Dončića na planet Zemlju i podario mu supermoći. Njegov zadatak je vladati ovim planetom. Dominirati kao nitko drugi", poručila je Marca.

"Ono što je napravio Francuskoj je nešto povijesno. Bila je to rijetko viđena dominacija. To su radili Arvidas Sabonis, Dražen Petrović, Toni Kukoč... I Michael Jordan! To su igrači koji su nekada radili stvari kao što to danas radi Dončić. Sada je vrijeme da uživamo u igrama Slovenca, koji ima još jednu misiju obrane europskog naslova sa Slovenijom", uvrstili su Španjolci Dončića u skupinu najvećih košarkaških majstora svih vremena.

Linker
08. svibanj 2024 16:31