Kadar s utakmice BiH - Litva

 ERMIN/XINHUA NEWS/PROFIMEDIA
PALA JE ODLUKA

Reprezentacija BiH nije otputovala na uzvratni susret kvalifikacija za SP: ‘Tamo je stanje zabrinjavajuće‘

‘Imamo najave kako bi litavski parlament mogao donijeti odluku o proglašavanju izvanrednog stanja‘
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. veljača 2022. 12:51

Nakon poraza reprezentacije BIH u krcatom tuzlanskom Mejdanu od Litve (77:78), u petak ujutro su zajedničkim čarterom prema Vilniusu, gdje se u nedjelju trebao igrati uzvrat, trebale otputovati reprezentacije Litve i BiH. No, u zrakoplovu su bili samo Litavci.

Razlog zbog kojega se reprezentacija BiH nije ukrcala u zrakoplov su sigurnosni, s obzirom na dramatičnu situaciju u državama koji okružuje Rusiju nakon ruske invazije u Ukrajini.

- Donijeli smo odluku, u suglasnosti sa stručnim stožerom i igračima da ne otputujemo u Vilinius. Smatramo da je stanje u tom dijelu Europe, najblaže rečeno, zabrinjavajuće - kazao je Amer Čolan, glavni tajnik Saveza, dodajući:

- Imamo najave kako bi litavski parlament mogao donijeti odluku o proglašavanju izvanrednog stanja, a time je sve rečeno. Po nama je u takvim okvirima najbolje odgoditi utakmicu, a već smo obratili FIBA-i sa zahtjevom za novim terminom ove utakmice, u vrijeme kad naši reprezentativci neće biti izloženi bilo kakvom riziku - zaključio je Čolan.

BiH je startala s dvije pobjede u kvalifikacijama sa SP (Bugarska, Češka), a sada uslijedio poraz od Litve. Veliki je hype u susjednoj državi oko košarkaške vrste, koja je osim poraza u četvrtak ostala i bez Miralema Halilovića, koji do završnice, kad se ozlijedio, bio i najbolji igrač kontra Litve. Za ovoj ciklus izbornik Vedran Bosnić nije mogao računati niti na naturaliziranog Amerikanca Johna Robersona, pa je BIH u sudaru s oslabljenom Litvom imao veliki problem s organizacijom igre...

Linker
04. ožujak 2022 13:59