Joel Bolomboy

 INA FASSBENDER Afp
SLIJEDE SANKCIJE?

Rusi prijete rođenom Ukrajincu, traže da dođe igrati za CSKA, stigao je odgovor: ‘Odlazite, ne vraćam se!‘

Dopredsjednica kluba naložila je Bolomboyju da se vrati najkasnije do kraja tjedna.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. travanj 2022. 11:00

Neki su odlazili pa se vratili, neki nisu ni napuštali Moskvu nakon što je započela rusko-ukrajinska stvar koja traje već dva mjeseca, ali ima i onih košarkaša moskovskog CSKA koji se nakon napuštanja kluba u njega više ne misle vraćati. Jedan od takvih je Joel Bolomboy, 28-godišnje visoko krilo zanimljivog životopisa.

Bolomboy je još od 2018. igrač CSKA, a iako odrastao u teksaškom Fort Worthu, do svoje je treće godine života boravio u rodnom Donjecku. Dakle, jasno je zbog čega rođeni Ukrajinac ne želi natrag u CSKA. No, klub traži da se Bolomboy vrati, a prepisku s dopredsjednicom Natalijom Furajevom objavio je i na svom Instagramu.

- Ovim pismom klub traži da se Joel Bolomboy vrati najkasnije do 1. svibnja 2022. godine. U suprotnom, morat ćemo utvrditi da je zbog napuštanja lokacije, igrač prekršio uvjete Ugovora o radu te ćemo biti primorani primijeniti članak 6.3 Ugovora o radu, odnosno Klauzulu 7. dodatnog Ugovora o radu - stoji u poruci koju je igrač dobio putem elektroničke pošte.

- Također, želimo Vas obavijestiti da koristeći pravo po sporazumu s EFA-om, oduzimamo po jedan posto od bruto godišnje zarade za svaku (ukupno sedam) utakmicu Eurolige koja se igrala pred 30 posto kapaciteta dvorane, pa stoga morate vratiti iznos od * američkih dolara (prekriveno blurom). Nadalje, morate vratiti i preplaćenu odštetu za agente u iznosu od * američkih dolara (također prekriveno) - nastavlja dopredsjednica Furajeva.

- Lijepo Vas molimo da nam pošaljete prihvaćanje ovih uvjeta do 28. travnja. Ako ne prihvatite ili ne odgovorite na ovo, morat ćemo pokrenuti pravnu proceduru - potpisuje Natalija Furajeva.

Nije poznato je li Bolomboy odgovorio gđi dopredsjednici, ali sudeći po onome što je objavio na svom Instagram Storyju, jasno je kakav će odgovor biti, bude li ga uopće.

- Odlazite! Već sam vam rekao da se neću vratiti. Prijetite i pokušavate kažnjavati igrače, na taj način činite da oni rade to što vi želite. Rekli ste meni i cijeloj momčadi da možemo otići, a razumijete da je rusko-ukrajinska situacija eskalirala - napisao je Bolomboy označivši pritom Furajevu, klub CSKA, udrugu Euroligaških igrača (ELPA), Euroligu kao takvu te portal Eurohoops.

Linker
20. travanj 2024 16:20