Tornike Shengelia je među prvima napustio ruskog velikana, a njegov primjer su slijedili drugi

 MIKHAIL SERBIN Sputnik Via Afp
MASOVNI EGZODUS IGRAČA

Ruska invazija na Ukrajinu uništila košarkaškog diva, preko noći se raspao jedan od najboljih klubova Europe

Osim što je Rusima zatvoren kompletni zračni prostor, CSKA Moskva je već ostala bez pet igrača
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 28. veljača 2022. 10:20

Koliko će rat ostaviti posljedica na svijet sporta, pogotovo u Ukrajini i Rusiji, još je uopće teško i gotovo apstraktno zamisliti, no prvi potezi počeli su se nazirati. Ne samo u Ukrajini, gdje je sport trenutačno potpuno nevažan, već i u zemlji agresora.

Naime, premda se u četvrtak na neutralnom terenu trebao igrati susret košarkaške Eurolige između Reala i moskovskog CSKA, sve je izvjesnije da se to neće dogoditi. Ne samo zbog činjenice da je Rusima zatvoren kompletni zračni prostor pa je upitno kako će CSKA uopće doći na utakmicu, već zbog masovnog egzodusa igrača, čime se klub praktički - raspao. Osmerostruki osvajač ostao je bez petorice igrača, a tek je za vidjeti što će se događati u danima koji slijede.

Među prvim igračima koji su otišli bio je Tornike Shengelia, koji je poručio da ne može igrati za ruski tim te se sa porodicom vratio u Španjolsku, njegovim putem ubrzo je krenuo i Litvanac Maris Grigonis, potom Nijemac Johannes Voigtmann, nakon njega Amerikanac Will Clyburn, a posljednji u nizu je Danac Iffe Lundberg, koji je putem društvenih mreža poručio da se već nalazi u Danskoj sa svojom obitelji.

Inače, Euroliga još nije službeno odgodila/otkazala utakmicu CSKA - Real, no s obzirom na događaje, i to se očekuje svakoga časa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. svibanj 2023 14:08