Thomas Heurtel

 MIKE KIREEV/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Mike Kireev/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
ODLUKA BEZ PRESEDANA

Skandal u Francuskoj! Slavni košarkaš zauvijek izbačen iz reprezentacije, on poručio: ‘Nije me briga...‘

‘Ne budite bezobrazni i prestanite gubiti vrijeme, kupite si život‘, rekao je slavni košarkaš.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. studeni 2022. 22:42

Thomas Heurtel (33), jedan od najboljih francuskih košarkaša i osvajač srebrne medalje na nedavnom Eurobasketu. Riječ je o sjajnom i slavnom igraču koji je godinama važan dio reprezentacije, s kojom je osvojio ukupno četiri medalje. No, to više neće biti, jer je predsjednik Francuske košarkaške federacije Jean-Pierre Siutat potvrdio za L‘Equipe da je Heurtel trajno izbačen iz reprezentacije. Razlog? Potpisao je za ruski Zenit, iako je imao prethodno postignut dogovor sa Savezom.

Heurtel je prošlu sezonu odigrao za Real Madrid, a prije toga za ASVEL, a još ranije nekoliko godina za Barcelonu. Ljetos je ostao bez kluba i svi su znali da mu Zenit nudi sjajan ugovor. Početkom kolovoza iskusni bek je potpisao ugovor sa Savezom da neće otići u bilo koji ruski ili bjeloruski klub.

Potpisivanje sporazuma s francuskim savezom omogućilo je Heurtelu igranje na Eurobasketu, ali već tri dana kasnije potpisao je za Zenit.

"Možemo razgovarati o onima koji su već bili u Rusiji, a koji nisu potpisali sporazum (Jean-Charles u CSKA iz Moskve i Labeyrie iz UNICS-a), ali za Heurtela nema popusta. Otišao je u Rusiju premda se obvezao da neće. Što se mene tiče, od danas smatram da on više neće biti dio reprezentacije. Gotovo je", rekao je Jean-Pierre Siutat.

Heurtel je poručio da ga "nije briga" za kritike.

"Samo za vašu informaciju, svakome tko šalje poruke ili piše komentare u kojima me kritiziraju zbog odluke da dođem u Rusiju, molim vas da znate da me zaista nije briga. Zato ne budite bezobrazni i prestanite gubiti vrijeme. I molim vas, prije svega, kupite sebi život!! Hvala unaprijed", napisao je Heurtel na društvenim mrežama.

Heurtel, Labeyrie i Jean-Charles maknuti su s popisa igrača koji mogu kandidirati za mečeve koje Francusku čekaju u kvalifikacijama za SP. Inače, u momčadi su ostala samo dva igrača (Albicy i Tarpey) koji su osvojili srebrne medalje na Eurobasketu.

Linker
26. travanj 2024 21:30